AKLINI KİRAYA VERME

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, insanın aklını kullanma bilgi ve becerisi varken başkasına ait bir görüşün, inanışın etkisindeki davranışın adıdır aklını kiraya vermek. Başkasının aklıyla hareket eden kişi onun maruz kalacağı sıkıntıya da ortak olmaktadır. Allah'ın insanlara okumayı, düşünmeyi, iradeyi kullanmayı, özeleştiriyi ve sorgulamayı emretmesine rağmen halen siyasi partilere, tarikat ve cemaatlere, lobi faaliyetleri yapmakta olan ajanlara körü körüne bağlanmaların yaşandığı günümüzde, aklımızı kullanmazsak ancak onlar tarafından kullanılan bir malzeme oluruz.

Ülkemizin yüzde 10’u lüks ve şatafat içerisinde yaşarken, halkın yüzde 90’ı açlık ve yoksullukla mücadele ediyor. Birilerinin artıkları, başkalarının lüks sofrası, birinin çöpe attığı, bir başkası için ganimet oluyor. Ayrıca, Seçimlere yaklaşırken siyasi partilerin propaganda çalışmalarında iftira, hakaret diz boyu. Her türlü kirli işlerin ortaya saçılması siyasetteki kirlenmeyi de ortaya koymaktadır. 

Bu iftiraların en iğrenç olanı da Erdoğan’ın seçimi kaybetmesi halinde iktidara gelenlerin Atatürk’ün kurduğu diyanet işleri Başkanlığını kapatacağı, 40 bin kişinin katili Öcalan’ı serbest bırakacağı gibi iftiralar ile yine halkımızın milli ve dini hassasiyetleri üzerinden AKP ve Erdoğan rant elde etmeye çalışmaktadır. Günümüz siyasetinde yaşanan bu kirlenmeler, Erdoğan  öncesi hükümetlerinin hiçbirinde yaşanmamış hatta yaşatılmamıştır. Bunların temelinde insanların aklını kiraya vermesinin büyük payı olduğu aşikardır. Böyle bir ülkede huzur, barış, dostluk ve kardeşlik olur mu?" 

Ülkemizin huzur ve refah için mutlaka bir değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Bunun için insanlarımızın akıl ve bilim doğrultusunda hareket etmelidir. Yani; tercihlerindeki temel hedefleri aklını kullanan, bilimin öncülüğünde üzerine düşeni halkına, ülkesine karşı eşitlik ilkesi çerçevesinde yerine getiren bir yönetimi göreve getirme olmalıdır.. Bunun için oy kullanırken vicdanınıza danışın ve bu oyun geleceğinize etkisini akıl süzgecinden geçirin. 
Ülkeyi yönetenlerin ideoloji ve inanç açısından değerlendirilmemesi gerektiğini, milletimiz ve ülkemiz için ne yaptığına/yapacağına bakılması gerektiği DOĞRU aklın yoludur. İnsanları din, mezhep, etnik kimlik üzerinden ayrıştırmak suretiyle etiketlemek en büyük yanlış ve akıl dışı bir davranıştır. Allah'ın verdiği aklı kiraya verirsen; konusu ister inanç, ister etnik köken ve isterse mezhep olsun felaketlere kapı açtığını bilmelisin. Böyle bir durumda, sana akıl veren çok olur. Oysa felaketlere ortak olmamak için;
•    Hiçbir kimseye aklınızı ve vicdanınızı teslim etmeyin
•    Başkalarının yalan ve yanlışlarla dolu hurafelerine inanmayın
•    Mehdilerin, Şeyhlerin, Hızırların, Seccade şeytanlarının, tarikat ve cemaatlerin peşinden gitmeyin.
Değerli vatandaşlar, yaşadığımız ekonomik zorluklara çözüm bulamayan Erdoğan, insanları İnanç ve milli hassasiyetleri üzerinden siyasetine araç etmeye devam ediyor. Aklımızı kiraya mı verdik? tüm bunları bizlere yaşatan, halkımızı bıktıran, yeter artık dedirten, iftiralarıyla siyasi kirlenmeye sebep olan ve  BEKA sorunu haline gelen  AKP ve Erdoğan yönetimini aklın yolu birdir diyerek oylarınızla indirmeniz ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir.                              
Selam ve saygılarımla                                

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN