2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Sahiplerini Buldu
Ödül Tertip Komitesi Başkanı ve Işınsu'nun eşi Prof. Dr. İskender Öksüz, 2 yıl önce duyurusu yapılan ve son başvuru tarihi 1 Mart olan ödül için, daha önce yayımlanmamış 269 eserin başvurduğunu bildirdi. Yapılan değerlendirme sonunda 2025 Emine Işınsu Roman Ödülü sahiplerini buldu
Bu eserlerin başlangıçta ön jüri tarafından okunduktan sonra, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bilge Ercilasun, Prof. Dr. Belkıs Altuniş Gürsoy, Prof. Dr. Nazım H. Polat ve Şair-Yazar A.Yağmur Tunalı'dan oluşan ana jüri tarafından değerlendirilerek, Hülya Demir'in ''Bilinmeze Doğru'' adlı romanında karar kılındığını açıkladı. Öksüz, eser sahibinin iki cumhuriyet altınıyla ödüllendirileceğini ve romanın yayımlanmasının da sağlanacağını belirtti.
Öksüz, 269 eserin ilk değerlendirmesini yapan Zübeyde Gökçen Süer, Fatma Eriş Hamza, Nebahat Akbaş ve Doğukan Altıparmak'tan kurulu ön jüriye de teşekkür etti.
–ÖVGÜYE DEĞER 3 ESER DE MANSİYON ALDI
Prof. Dr. İskender Öksüz, bu defa övgüye değer 3 esere mansiyon verilmesinin kararlaştırıldığını ve bunların da basılacağını belirtti; bu eserleri ve yazarlarını şöyle açıkladı;
– Etraf Şiir Gibiydi' / Süleyman Yüksel Akın
– Yer Kırmızı, Gök Siyah / Gazi Karabulut
– Kalanlar-Arazı Ayırdılar / Mahmut Sarıkaya
İlimizin eğitimci yazarlarından Gazi KARABULUT, Türkiye'nin en kıymetli roman yarışmalarından biri olan Emine Işınsu Roman yarışmasında dereceye girdi.
Daha önce Rauf Denktaş roman ödülü ve Muş Hikye Yarışması ödülü de alan Karabulut'un çok sayıda çocuk edebiyatı, tarih romanları, mesleki esirleri de bulunmaktadır.
Karabulut, Emine Işınsu Roman Ödülü ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
'Kalemini Türklüğe, Türk Dünyasına, Türk Milletine adamış olan Emine Işınsu...
Azap Topraklarını Ak Topraklar yapmanın ıstırabını ilmek ilmek işlemiş, Çiçekleri Büyütüp Tutsaklıktan kurtulması için Sancı çekmiş olan ruh dünyamızın ışığı Emine Işınsu'nun, doğum gününde açıklanan ödül listesinde ismimizin olması büyük bahtiyarlıktır.
Hem de Doğu Türkistan'ı anlatan bir roman ile...
Hakeza, yıllardır Doğu Türkistan'da bir zulüm yaşanmaktadır. Bu zulmü anlatan Gök Siyah Yer Kırmızı adlı roman çalışmasının Emine Işınsu Roman Ödülü alması, Doğu Türkistan meselesine dikkatleri çekecektir diye düşünüyorum.'
Haber Sitemiz Köşe yazarı Eğitimci Yazar Gazi Karabulut'u ,Harput Sancak Haber Sitemiz adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.