UMUT TACİRLERİ!

TÜM YAZILARI SON GÜNCELLEME: 12 Kasım 2017 00:00

Ne olursan ol Umut Taciri olma! Bu sosyal hayat içerisinde İnsanlar kendilerini düzeltmekten çok, başkalarını düzeltmeye çalışır, kendi yanlışlarını doğruymuş gibi kabullenip başkalarının yanlışları -ki” olmasa bile - varmış gibi akıl verirler… İşte bu eş, dost, arkadaş ve hatta bazen akrabalar bile....

Hele bir düşmeye gör ilk onlar arkandan vurur ilk akrabaların uzaklaşır yanından. kardeşlik ilişkilerinin zaten bittiği. Bu devirde. Kime sorsan, 3 kardeşi varsa en az ikisi ile küskündür. Akraba ziyaretleri bitmiştir.

İhtiyacın olduğunda Umut dağıtan Akraba eş dostlar sözleriyle umut dağıtır, sonra arkanızdan alay ederler.

Bu güvendiklerimiz bizim acılarımız üzerinden çıkar sağlama peşindedirler . Kısa günün karı hesabı herkes Akıl verir gibi davranıp, yalakalık peşindedirler. Makam, mevki ve paran varsa güçlü ve haklı olursun.

Her yerde yalakalık ve çıkar ilişkisi doğruluk dürüstlük ararsan yok. Bu sahtekarlar rüzgara göre yön değiştirir, timsah gibi göz yaşı dökerler.

Bu yüzdendir ki: Dostluklarımızı gözden geçirme zamanımız gelmiştir. . Bir yanağımıza tokat yerken diğer yanağımızı dönme dönemi bitmiştir.

Cenab-ı Allah (c.c.) Kur'an-ı Kerim'de, “Akrabalık bağlarını koparmaktan sakının. Şüphesiz Allah, üzerinizde bir gözetleyicidir.”8Nisa/1) buyurmuşken, yapılması gereken en önemli şey; gelenekçi dostlukların bittiğini , dostluk ilişkilerinin çağ atladığını bilmektir.

Gerçek dostlar yıldızlar gibidir. Her zaman göremesen de, orada olduklarını bilirsin. Sağlıcakla kalın..

SON 5 YAZISI

Türk Kültürü ve Türkçe

21 Aralık 2023 20:57

OKU

Biz Ne Zaman Düzeleceğiz ‘MALATYAM’

24 Kasım 2023 22:54

OKU

6 Şubat Malatya'nın Ölüm Günü

21 Kasım 2023 22:43

OKU

Kış Kapıda Malatyam

03 Ekim 2023 20:56

OKU

Körlük

19 Temmuz 2022 05:53

OKU