Arapgir Belediyesi Psikososyal Destek Atölyeleri İle Hizmet Ediyor

Arapgir Belediyesi tarafından depremzede çocuklara sürdürülebilir medya, sanat aktiviteleri yolu ile psikososyal destek atölyeleri açıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Arapgir Belediyesi Art Of Arapgir Medya İletişim Akademisi bünyesinde depremzede aileler ve çocuklara drama etkinliği, interaktif gösteriler ve resim sanat atölyesi çalışmaları yapılıyor. 
Malatya’da depremden etkilenerek ilçemize yerleşen depremzede aileler ve çocuklarına yönelik sanat atölyelerinde psikososyal destek amaçlı çalışmalar başlatıldı. 
Kaşkaloğlu Konağında Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun talimatıyla oluşturulan atölyeler belediyemizin eğitim ve kırsal kalkınma koordinatörlüğü bünyesinde yürütülüyor. 
Arapgir Belediyesi bünyesinde kurulan ve hizmet veren Art Of Arapgir Medya İletişim Akademisi, El Sanatları Atölyesi ve ilçe dışından misafir olarak çalışmalara dahil edilen farklı uzmanlıklarda sanatçılar ve psikolojik destek ekibi de görev alıyor. 
Çalışmalara katılan çocukların deprem psikolojisini üzerlerinden atmaları ve yaratıcılıklarını desteklemeleri amacıyla haftanın belli günleri Kaşkaloğlu Konağı içerisinde ve bahçesinde kurulan aktivite çadırlarında haftanın dört günü devam etmesi planlanıyor. 
Arapgir Belediyesi Eğitim ve Kırsal Kalkınma Koordinatörü Yönetmen Yazar Yalçın Özbek tarafından organize edilen etkinlikler yaz döneminde farklı aktiviteleri bünyesine katmaya devam edecek. Yapılan çalışmaların gerek depremzede çocuklara, gerekse Arapgir’de yaşayan çocuklara depremin psikolojik etkileriyle mücadelenin yanı sıra medya sanat branşlarında da beceriler kazandırması hedefleniyor. 
Çocukların resim becerisi sanatsal becerilerinin gelişimi için Arapgir Belediyesi El Sanatları Atölyesi Şefi Heykeltıraş Furkan Ekici ve ekibi çalışmalar yaptı. Aynı zamanda seramik heykel ve el sanatlarına yönelik atölye çalışmaları imkanlar dâhilinde bütün çocuklara aktiviteler sunulmaya devam edilecek.
Etkinliğe misafir olarak davet edilen Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rasim Aşın (Pedagog Rejisör) Ege Tiyatrolar Birliğinin deprem bölgelerinde yaşayan çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları kapsamında yaratıcı drama çalışmaları ve interaktif tiyatro gösterimleri yaparak etkinliğe keyifli bilgi ve becerileri ile katkılar sundu. Rasim Aşın ayrıca Ege Tiyatrolar Birliği gönüllülerinin gönderdiği hediyeleri Arapgir’li çocuklara ulaştırarak sanat ve uygulama imkânlarına da destekler verdi. 
Arapgir’li gençlerin ve depremzede ailelerin de gönüllü olarak katıldığı aktivite sonunda yüzlerde unutulmaz mutluluk ifadeleri doluydu.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Cahit | 08 Nisan 2023 13:17

    Tebrikler.Başarılar.

BUNLARA DA BAKIN