At Sevgisi ve Doğada Yaşam Özlemi,Arayışındakiler Fuarda Buluştu

6. Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST – Istanbul Horse Show ile Türkiye'nin ilk Doğa Evleri Fuarı Gardenstyle/Nature Houses Show, doğa coşkusu yaşattı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Şehirde yaşamaktan bunalanlar için, doğada yaşamın güzelliklerini farklı boyutlarıyla sergilemek üzere kapılarını birlikte açan 6. Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST – Istanbul Horse Show ile Türkiye’nin ilk Doğa Evleri Fuarı Gardenstyle/Nature Houses Show, ziyaretçilerine doğada nefes almak için ilham verici seçenekler sundu. At bakımı ve binicilik sporuna ilişkin farklı ürün ve hizmetler yoğun talep görürken, At Güzellik Yarışması ve nefes kesen at gösterileri ziyaretçilerin atlara olan ilgisini ve sevgisini doruğu ulaştırdı. Doğada bahçeli bir ev sahibi olmak isteyenlere sunulan arsa ve konut seçenekleri de büyük ilgi topladı.

EKO Fuarcılık tarafından 30 Mayıs’ta açılışı gerçekleştirilen 6. Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST – Istanbul Horse Show ile Türkiye’nin ilk Doğa Evleri Fuarı Nature Houses Show, şehirlerin kargaşasından kurtulmak isteyenler için 3 gün boyunca “doğada alternatif yaşam” rüzgarı estirdi. İstanbul Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen fuarları ailece gezmeye gelen 7’den 70’e binlerce ziyaretçi, fuarlarda kendilerini karşılayan göz kamaştırıcı atlar ve bahçeli ev seçenekleri sayesinde, birkaç saat için de olsa doğada yaşam özgürlüğünü tattı.

Fuarların ilk günü açılış töreninde konuşan EKO Fuarcılık İdari Direktörü İlker Altun, “Atlar tarih boyunca savaşlarda, ulaşımda ve ticarette insana eşlik etmiş, daima yanında olmuş, vazgeçilmez katkılar sağlamış, ancak Türkiye’de giderek unutulmuştur. Doğada yerleşik yaşamdan günümüzün çarpık kentleşmesine geçişle birlikte yaşamın ahengi de bozuldu. Bugün kapılarını açan iki fuarımız, doğada alternatif yaşam özlemi duyanlara doğaya dönüşün güzelliklerini ve çözümlerini bir arada sunacak.” dedi. Fuarın açılış törenine katılan Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer de, “Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST – Istanbul Horse Show’da, birçok Türk firmasının geçmişte Türkiye’de üretilmeyen at ve biniciliğe ilişkin ürünlerini sergilediklerini görünce gurur duydum. Pandemi nedeniyle verilen aradan sonra EQUIST Fuarı’nın yeniden düzenlenecek olmasını heyecanla karşılamıştım. Ticari kaygı gözetmeden bu cesareti ve katkıyı sağlayan EKO Fuarcılık ve Sayın İlker Altun’a teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

At Güzellik Yarışması göz kamaştırdı
6. Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST – Istanbul Horse Show’da at çiftliği tasarımları, sıcak nal çakımı, at karavanı, at talaşı, eyer ve biniciliğe ilişkin her türlü aksesuarların yer aldığı standlar ziyaretçilerden büyük ilgi ve talep gördü. Fuarda artık geleneksel hale gelen At Güzellik Yarışması’nda, farklı kategorilerde birbirinden güzel ve gösterişli atlar jürinin ve izleyicilerin beğenisini kazanmak için tüm hünerlerini sergilediler. Minik binicilerin atlı jimnastik, usta binicilerin akrobasi, Atlı Belediye, Atlı Polis ve Jandarma ekiplerinin toplu gösterileri fuardaki dev manej alanında soluksuz izlendi.

NATURE HOUSES SHOW 2024’te ise Ege’deki ekolojik köy ve doğa evi projelerinden ABD’de müstakil bahçeli ev seçeneklerine, Güney Marmara ve Ege’de arsa projelerinden glamping projelerine kadar doğada bahçeli ev sahibi olabilmenin farklı seçenekleri bir arada sunuldu. Fuarda yüzde 10 indirimle 70 bin Euro’ya satışa sunulan jakuzili lüks tiny house göz kamaştırırken, doğada yerleşik yaşama geçmeden önce bu yaşam tarzını deneyimlemek isteyenler için ise bungalov tatil seçeneği yer aldı. Ayrıca bahçe mobilyası, ahşap mobilya, duş ve aydınlatma seçeneklerinin yanı sıra, doğada eğitim fırsatı da çocuklarıyla fuara gelenlerin ilgi odağı oldu.

87 firmanın stand açtığı fuarda Türkiye dışında 6 ülkeden Corton, Catoren, Duralock, Equestrian Surfaces, Molenkoning, Kraft, Böckman, Dimacci, Fendt, Tattini, Equus Design, Platz Max, Bech Heun, Bacher Products, De Sutter Naturally, Warendorfer, Odyn Equestrian, Fendt, Hymer, Bürstner, Kabe, Tack&Track, Bobcat gibi dünya markaları temsil edildi. Ağırlıklı olarak komşu ve çevre ülkelerden olsa da hemen tüm AB ülkelerinden ziyaretçi Türkiye pazarı hakkında olumlu izlenimler ile geri döndü.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN