At ve Binicilik Dünyası EQUIST'te Buluşuyor

Türkiye Binicilik Federasyonunun desteğini alan At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show, yerli ve yabancı katılımcılardan ilgi görüyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yapılacak olan EQUIST bu yıl 6. kez açılıyor. 

Atçılık ve Binicilik camiası, 30 Mayıs - 1 Haziran günleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Türkiye’nin ilk ve tek At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show’da buluşacak. EQUIST Fuarı’nın Türkiye’nin yanı sıra Avrupa ve Asya’dan katılımcıları olduğunu belirten EKO Fuarcılık Fuarlar Müdürü Namık Sarıgöl, “Fuarımızın açılış günü yaklaşırken, yeni katılımcı taleplerine cevap vermeye ve yoğun bir etkinlik programını hayata geçirmeye çalışıyoruz,” diyerek şunları söyledi:

“Dünya atçılık camiası tarafından bilinen ve takip edilen EQUIST, dünyanın en etkili atçılık organizasyonlarında tanıtıldı. Bu yıl Yenikapı’da bulunan Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 6. kez açacağımız fuarımızda at ve biniciliğe ilişkin ürün ve ekipmanların üretim ve ticaretini yapan ulusal ve uluslararası şirketlerin sunumlarının yanı sıra veterinerlik, at sağlığı, bakımı ve beslenmesine yönelik etkinlikler yapılacak. Türkiye Binicilik Federasyonun destekleri ile üreticiler, akademisyenler ve sektöre emek veren tüm bileşenlerin at sevdalıları ile buluşacağı EQUIST Fuarı’mız, atçılık ve biniciliğin kültürel, sportif ve endüstriyel açılardan ele alındığı buluşma noktası olacak. 

Türkiye’de at ve binicilik sporuna ilgi büyük bir hızla artıyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin neredeyse tüm şehirlerinde binicilik tesisleri açılmış bulunuyor. At ve biniciliğe yönelik endüstrinin gelişimi ve artan ihtiyaçlar EQUIST’in büyük bir ilgi ile karşılaşacağını gösteriyor.”

Ahır ve manej gibi temel binicilik tesisi donanımlarına ilişkin olarak kumundan çitine, sulama sistemlerinden, engel setlerine kadar pek çok ekipmanın yerli malı olarak üretilebildiğine değinen Sarıgöl, “Tesisler dışında at ve binicilere yönelik malzemelerin ise çoğunlukla ithal edildiğini” söyledi. 

Fuarda, geleneksel hale gelen atlı gösteriler ve zengin şovların yanı sıra pony sınıfı engel atlama yarışmalarının da planlandığının bilgisini veren Sarıgöl, “Sektörün tüm paydaşlarını ve atlara gönül verenleri Mayıs ayında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’ne bekliyoruz” dedi.

Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST  İstanbul Horse Show
Uluslararası At ve Binicilik Fuarı EQUIST İstanbul Horse Show, 30 Mayıs-1 Haziran 2024 tarihleri arasında Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. EQUIST’in katılımcıları at ve binicilik dünyasının önemli markalarını temsil edecek. At ve binici kıyafetleri, üretim, besleme, bakım, tedavi, taşıma, spor ve yarışma amaçlı eğitim, box, tavla, açık-kapalı manej başta olmak üzere sektörün tüm gereksinimine yanıt verecek ürün ve hizmet grupları, EQUIST’de sergilenecek. Türk at camiası üyelerinin yanı sıra, Ortadoğu ve Orta Asya Türki Cumhuriyetleri’nden yüksek ilgi gören EQUIST sektöre gönül verenleri tekrar aynı çatı altında toplayacak. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN