Bakan Kurum Doğanyol İlçesinde Düzenlenen İftar Programına Katıldı

Doğanyol İlçesinde düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum, 'Milletimizin Yüzünü Güldürüyor Hizmetlerimizle Dualarını Alıyoruz'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve 100. Yıl Kent Parkının temel atma ve ilk fidan dikim programına katılmak için Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanyol’da düzenlenen iftar programına katıldı. 

İftar programı sırasında, Doğanyol İlçesinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut, “Bundan yaklaşık iki yıl önce Malatya ve Elazığ’dan almış olduğumuz deprem haberi üzerine önce Elazığ ardından buraya geldik. O gün geldiğimiz haliyle bu ilçemizi düşündüğümüzde o zaman çok kötü bir durumdaydı. Ama hamd olsun Sayın Bakanımız, TOKİ ve çalışma arkadaşlarımız buradaki Belediye Başkanlarımız, vekillerimiz, valimiz çok büyük gayret ve irade ortaya koydular.  Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını yerine getirmek maksadıyla çok kısa sürede Malatya’da kalıcı konutların teslimiyle birlikte Gökçe, Pütürge ve Doğanyol’da bir şehrin yeniden kurulması anlamına gelen bir kentsel dönüşümü hayata geçirmenin onurunu siz kıymetli vatandaşlarımız ile birlikte mutlu, huzurlu bir iftar sofrasında paylaşmanın onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  

Doğanyol İlçesindeki coşkulu karşılamadan dolayı teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yaptığı konuşmada, “Doğanyol İlçemizdeki vatandaşlarımızın bu coşku dolu karşılamalarından dolayı teşekkür diyorum. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız bizim deyimimizle Hızır Bakan diye tabir ediyoruz. Biraz önce yapılan konuşmalarda da ifade edildiği gibi 21.55’de vuku bulan deprem ve 23.30’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve İçişleri Bakanımız buraya intikal ettiğini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle birlikte 23.15 itibariyle enkaz altında hiçbir canlı bırakmamak üzere çok yoğun ve hızlı bir çalışma içerisine girildi. Yaraların sarılması için 24 saat geçmeden Sayın Cumhurbaşkanımız Doğanyol’a intikal ettiler. Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizi ebed müddet kılsın. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetine de Malatya halkı adına müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum. Bugün yeni bir Doğanyol, Gökçe, Kale ve alt merkezli Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerimizin hasar gören binaların yerlerine yeni binalar yapılarak tekrar ayağa kaldırılışını ve o güzelliği görüyoruz. Bu güzelliği bize yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. Doğanyollu hemşerilerimize önümüzdeki günlerde kutlayacağımız Ramazan Bayramının kutlu olmasını diliyorum, inşallah en güzel günlerimiz bu şekilde devam eder” dedi. 

Bereketli toprakları, muhteşem doğasıyla yiğit ve mert insanıyla kadim şehir Malatya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise yaptığı konuşmada, “Ülkemizin değişik şehirlerinde heyecan ve coşkuyla bir taraftan temellerimizi atıyoruz bir taraftan açılışlarımızı yapıyoruz. Milletimizin yüzünü güldürüyor annelerimizin-babalarımızın dualarını alıyoruz. Aslında en güzeli de vatandaşlarımızla, depremzede kardeşlerimizle, emekçi kardeşlerimizle baş tacımız şehit ailelerimizle milletimizle buluşuyor ve kucaklaşıyoruz. Bu şehir, bu köyler 85 milyonu 24 Ocak akşamı yasa boğan bir afet yaşadı. O kara günde yine bu meydanda devlet-millet el eleydik. Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldiler ve tüm Doğanyol buradaydı. Cumhurbaşkanımız o gün Van’da, İzmir’de, Giresun’da, Kastamonu’da nasıl projelerimizi yaptıysak, koşturduysak Elazığ’a ve Malatya’mıza da aynı şuurla koşacağız dedi. 24 Ocak akşamı hayatını kaybeden kardeşlerimiz oldu, ocaklarımıza ateş düştü. Üzüldük ama asla yeise kapılmadık, içimiz yandı ama karamsarlığa, umutsuzluğa düşmedik. Yaraları sarmak, vatandaşlarımızın acılarını dindirmek için, tüm ekibimizle, kar demedik, kış demedik, salgın demedik, zamanla yarışırcasına çalıştık, gayret ettik. Malatya’mıza, Doğanyol’umuza, Pütürge’mize, Kale’mize, Battalgazi’mize ve Yeşilyurt’umuzda bir-beraber olduk. Tek isteğimiz, tek arzumuz vardı. Bir an önce; şu Doğanyol’un çocukları depremi unutsunlar istedik. Güzel anılar biriktirsinler, mutlu hayaller kurabilsinler istedik. Yıkılan yuvaların yerine, hamdolsun daha güzellerini yaptık. 

Bakanlığımız, TOKİ’miz ve buradaki işçi kardeşlerimizle, tüm ekip ve çalışma arkadaşlarımızla Malatya’mıza, Malatyalılara hizmet etmekten büyük onur duyuyoruz, şeref duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN