Bakan Özer duyurdu: MEB'den LGS ve YKS kararı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremlerin ardından LGS ve YKS ile ilgili alınan kararları açıkladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Türkiye, 6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş'la birlikte toplamda 10 ilde büyük yıkımı beraberinde getiren felakette binlerce bina yerle bir oldu, hayatını kaybedenlerin ve yaralananların sayısı on binleri geçti. 

Her geçen saat bilanço artarken bölge halkı ve Türkiye için yeni önlemler de alınıyor. Tüm yurtta okullar tatil de edilirken Milli Eğitim Bakanlığından LGS ve YKS ile ilgili yeni kararlar alındı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS'nin sadece 8. sınıfın birinci dönem konularından yapılacağını kaydederek "Bu yıl LGS’ye girecek öğrenciler 2. dönem konularından, YKS’ye girecekler de 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacak" dedi.

DEVAM ŞARTI ARANMAYACAK
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer daha önce de  deprem bölgesindeki okullarda devam şartı aranmayacağını açıklamış ve "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak" demişti. 

Öte yandan Yükseköğretim Kurulu (YÖK),üniversitelerin bahar dönemine ilişkin önemli bir karar almış, ikinci bir duyuruya kadar üniversitelerin açılışını askıya aldığını duyurmuştu.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN