'Başarılı Yazar Lütfi Şahin İle Röportaj'

Büşra Nur Cürebal, Başarılı Yazar Lütfi Şahin İle Röportaj Yaptı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

1.    Lütfi bey sizi tanıyabilir miyiz? Lütfi ŞAHİN kimdir?

1975 yılında Konya’da doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Konya’da tamamladıktan sonra, Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldum. İçimdeki bilim aşkı hiçbir zaman bitmedi, bir gazetenin bilim sayfasını, 2000 yılından itibaren hazırlamaya başladım, haftalık yazdığım bilimsel makalelerle, büyük bir okur kitlesine ulaştım. Almış olduğum teleskop ile geceleri yıldızları inceledim, sahip olduğum mikroskop ile de görev yapmış olduğum yerdeki bitkilerin hücre yapılarını, katalog hâline getirdim.2009 yılından itibaren, Genç Gelişim dergisi, Süper Beyin dergisi ve Beyin Gücü dergisinde makalelerim yayımlanmaya başlamıştır. 2010 yılında, ilk kitabım olan, “Midyeden Damlalar” yayımlanmıştır. 2009 yılından itibaren, makalelerimi yayımlayan dergilerde, daha çok tarihî kişiliklerin özelliklerini anlatan konulara değindim. 2015 yılının Ocak ayında "Osmanlı 'nın Gözyaşları" isimli eserim yayınlandı. 2016 yılında Dünya’nın En Zeki 101 İnsanı, 2017 tarihinde Osmanlı’nın Gizlenen Tarihi ve 2019 tarihinde Türkmenya Işınlandı 1 adlı eserlerim yayımlandı. Bir kızım ve bir oğlum var. 15 yıl ilkokulda sınıf öğretmenliği yaptım ve son 7 yıldır biyoloji öğretmeni olarak görevime devam etmekteyim.

2-İlk defa okuduğunuz satın aldığınız kitap neydi?

Monte Kristo adlı eseri almıştım.

3- olarak katıldığınız ilk kitap fuarını hatırlıyor musunuz? (Bu fuar, çarşıda açılan bir sergi de olabilir) Neler yaşamış, neler hissetmiştiniz?

İlkokul 3. Sınıfta iken Konya İl Halk Kütüphanesindeki kitap fuarına katılmıştım.

4. Yazar ve okuyucu olarak fuara katılmanın farklılıkları üzerine neler söylersiniz?

Yazar olarak katılmak büyük bir sevinç kaynağı, okur olarak katılmakta sevindirici, ancak yazar olarak katıldığında bu duyguyu daha yoğun olarak yaşıyorum.

5. Kimsenin okumayacağını bilseniz bile yazmaya devam eder miydiniz?

Evet

6. İnsanların çoğu "hayatımı yazsam roman olur" der. Sizce herkes kitap yazabilir mi? Yazmak bir yetenek midir?

Hayır, herkes yazamaz. Yazmak bence bir yetenektir.

7. Sizce kaleminizi bu kadar sürükleyici ve akıcı yapan nedir?

Olan ve olabilecek olayları fantastik tarzda yansıtmam.

8. Lütfi bey, nefis bir sohbetti. Bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederken, son sözü size bırakıyorum. Sevenlerinize ne söylemek istersiniz?

Okurlarımı ve beni sevenlerini bende seviyorum. Mutlu bir hayat sürmelerini i dilerim. Sağlıcakla kalsınlar.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN