Başkan Akgün'den 10 Kasım Atatürk'ü Anma Mesajı...

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, '10 Kasım Atatürk'ü Anma' Dolayısıyla Mesaj Yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan AKGÜN yayımladığı masajında;
“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; ebediyete intikalinin 84’ncü yıldönümünde, küresel entrikaların odağında, dahili ve harici bedhahların kurguladıkları entrikaların sergilenmekte olduğu çok zor bir dönemde anıyoruz.

Bu anma sürecinde; bugünde dünü anlamaya çalışmalı, dünün ışığında yarını planlamaya, geleceğin yordaması ışığında stratejik davranarak, sadece anmak değil,  bütünsel boyutlarıyla anlamaya çalışmak gerek... 

Unutmamalıyız ki; Mustafa Kemal Atatürk, hiç kimsenin, hiç bir topluluğun tekelinde olamaz. Bu şuurla,  O’nu; O’nun prensiplerini, hassasiyetlerini aziz milletimizin tarihi derinlikteki idrakiyle anlamaya çalışmak mesuliyetimizdir.

Yine unutmamalıyız ki; "Bir arada ve bağımsız olarak yaşama azim ve iradesi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini” tüm dünyaya ispat ederek mazlum milletlerin istiklal mücadelelerine örnek olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yüzyılın dehası yapan özelliklerinin başında, "Kuvvetli öngörüsü” gelmektedir...

Atatürk, Türk milletinin varlığına kast eden küresel eşkıyaların, satın aldıkları dahili ve harici işbirlikçilerin ortak eylemlerindeki her türlü sinsi tertibin farkına vararak onları deşifre etmiş, aziz Türk Milletini uyandırmış, bağımsızlık meşalesini yakarak istiklale giden yolumuzu aydınlatmıştır.
O, her alanda bağımsız olmayı esas alan, milli menfaatlerden asla taviz vermeyen, zulme, baskıya, dayatmaya, esarete karşı boyun eğmeyen bir politika izlemiş ve tüm dünyanın Türkiye’ye saygıyla ve gıptayla bakmasına sağlamıştır…

O, ülküleri için yaşadı, en temel ülküsü, temel davası ise, yüksek vasıf ve özelliklerine inandığı aziz Türk Milletinin, hürriyet ve istiklal aşkından kaynaklanan,  milli birlik ve beraberlik duygusuyla kenetlenmiş, medeni bir toplum olarak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, o seviyeyi de geçmek,  tarihte olduğu gibi, gelecekte de insanlık tarihine, çağın akışına istikamet vermekti…
O, "Millete efendilik yoktur, hadimlik (yani hizmet etmek) vardır. Bu millete hizmet eden onun efendisi olur." sözüyle millete hizmet anlayışını nefisinde yaşamaya odaklanırken, salt bugüne değil, yarınlara dönük bir yöneticide bulunması gereken özelliklere model olmuştur.

O, istikbalde dahi olası tehlikelere dikkat çekmiş,  "Şahsi menfaatlerini düşmanların siyasi emelleriyle birleştirebilecek gafillerin ihanetleriyle” her zaman karşılaşması halinde ne yapması gerektiğine de işaret etmiştir.

Büyük önder Atatürk’ün işaret ettiği bu büyük riskin farkındalığında, ne yapılması gerektiğinin idrakinde olan bir neslin yetiştirilmesi mesuliyetimizdir.

Küresel eşkıyaların hedefinde olduğumuz bir süreçte, "Yeniden bir şahlanışın ve aydınlık bir geleceğe doğru gururla ve güvenle yol alma” hedefimize ulaşmamızın, büyük Atatürk’ün dediği gibi yine "Milletin azim ve kararlılığıyla mümkün olabileceğinin idrakindeyiz.”

Bu farkındalığın, istikbalimizin teminatı olacak gençlerimize yetişmeleri sürecinde, doğru model olma sorumluluğumuza; bölgesel ve küresel gelişmelerin akışına yön vermiş dünya çapında bir liderin idrak ve ifadelerinin, yarına dönük doğru mesajlarının içselleştirilmesi, neslin inşa sürecinde büyük ve eşsiz bir fırsat olduğuna dikkat çekeriz.

Bu duygu ve düşüncelerle, şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği yönetim kurulu ve üyelerimiz adına, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 84. yılında, saygı, minnet ve şükranla anarken, istiklal ve istikbal mücadelemizin devam ettiği günümüzde; aklını kiraya vermeden, mensubu olduğu aziz milletimize hizmeti, onunla bir ve beraber olarak, her tür çıkardan uzak, hâkimi  olmaktan çok, hadimi olmaya odaklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamanın mesuliyetimize dikkat çekeriz…” Dedi.   


Metin AKGÜN
Eğitim Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN