Başkan Akgün'den 'Asrın Felaketi Yıldönümü ve Miraç Kandili Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, 'Âlemlere Rahmet Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin AKGÜN, 'Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksâ'ya, oradan da Yüce Mevla'nın sonsuz ayet ve kudretini müşahede etmek için yaptığı mucizevi bir yolculuğun, da ilahi huzura yükseldiği manevi iklimini idrak etmemiz ve Asrın Felaketi Yıldönümü' dolayısıyla mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Başkan AKGÜN masajında;
“Asrın felaketini yaşadığımız bir sürecin 1. Seneyi devriyesini mübarek üç ayların manevi atmosferinin müstesna bir geçeği olan “Mevlid Kandili” gecemizin duygusallığında idrak ederken, yaralarımız hala taze, yüreğimiz hala üşüyor. 

Bu gecenin duygusallığında, asla unutmayacağımız/unutamayacağımız; 6 Şubat saat 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli  7,7 büyüklüğünde depremle sarsılırken, o korkutucu gecenin sabahında ve Elbistan ilçemizde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya ve ilimiz Elazığ’la birlikte 11 ili derinden etkileyen, Asrın Felaketini, “Asrın Birlikteliği” ile aştığımızı unutmadan, “yaşamın, ölümle mücadelesinin verildiği süreçte insanlığın ölümünün eşiğine geldiğini de unutmamak gerektiğinin idrakindeyiz.

Ağır bedel ödeyerek öğrendiğimiz bir büyük gerçek olan; şehirlerimizin ve binalarımızın depreme hazır olmadığı, ani gelişen felaket durumlarına dönük afet-acil durum planlamamızın anında uygulamaya sokulması yönünde iyileştirilmeye açık alanlarını da fark ettik.

Alan uzmanlarının uyarılarında, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeği ve her an yeni 7 ve yedinin üstünde büyük şiddette gerçekleşmesi beklenen ve isimlerinin telaffuz edildiği illerimizde alınması gereken ciddi tedbirlerin alınmasında da aksamalar olduğunun, yine alan uzmanlarının açıklamalarında yer aldığına dikkat çekeriz.

Ağır bedel ödediğimiz “Asrın Felaketi” sonrasında eğitmediğimiz insanlarımızın deprem mağduru olunduğunu da önemsemeden, afet bölgesinde hırsızlığın arttığı gerçeğini de eğitimdeki ihmallerimiz ekseninde tartışılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bizi biz kılan değerlerin yaşayan modellerin azalması nedeni ve değerler eğitiminin salt slogana oturtularak, panolarla sınırlı kalınması, hayatla ilişkilendirmelerin azalması, önemsenmemesi uygulamalar doğrultusunda eğitimdeki önceliklerimiz arasından çıkarılmışlıkların ağır bedeli çözüm ekseninde tartışılması gerektiğini düşünüyoruz.

Kendisini; “Ben Muhammed’im, Ahmed’im, peygamberlerin izinden giden, insanları etrafına toplayan, Tevbe Peygamberiyim, Rahmet Peygamberiyim.” Diyerek tanıtan, iki cihan serveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)’ in, 

Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksâ’ya, oradan da Yüce Mevla’nın sonsuz ayet ve kudretini  müşahede etmek için yaptığı mucizevi bir yolculuğun, da ilahi huzura yükseldiği manevi iklimini idrak ettiğimiz bir gecede;

Dünde kalan yanlışlarımızı nefsimizi sorgulamakla başlayarak, beklenen yeni deprem riskinde yakım ve ödenen bedellerin ağır olmaması için rasyonel tedbirler alınmasına başlangıç olması dualarımız ile şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu ve üyelerimiz adına; 
Asrın felaketinde hakka yürüyen  “Deprem Şehitlerimize” Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ve halen tedavileri devam eden kardeşlerimize acil ve hayırlı şifalar, yakınlarına sabr-ı cemil dilerken, Miraç Kandilimizin insanlık için huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü kaos ortamında, aramızda olması gereken kardeşlik bağlarımızın güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına, Dünya’da şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerken, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç kandilimizi tebrik ediyorum.” Dedi.   

Metin AKGÜN
Eğitim Bilim Uzmanı
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN