Başkan Akgün'ün, Kadir Gecesi Mesajı

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Başkanı Metin AKGÜN, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın son günlerine ulaşmış bulunuyoruz. 27 Nisan Çarşamba günü, Mübarek Leyle-i Kadir Gecesini idrâk etmenin mutluluğunu yaşayacağız

Kadir Gecesi; beşer tarihinin en önemli hadisesi olan Kur'ân-ı Kerîm'in inmeye başladığı ve Yüce Allah'ın, hakkında müstakil bir sure gönderdiği müstesnâ bir gecedir. Aynı adı taşıyan sûrede Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

"Doğrusu, biz Kur'an'ı Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Cebrail O gece, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar süren bir esenliktir."

Kadir; değer, kıymet ve ölçü manalarına da geldiği gibi, bu kelimenin kudretle de münasebeti vardır. Allah, nasıl ahirette hikmetinden daha çok kudretiyle muamele ederse, Kadir Gecesi’nde de hikmetten daha çok kudret hâkimdir. Gecenin kadrini bilenlerin gönlüne ilham olan güzellikler, mükâfatlar dolu dolu gelir…  

Bu güzellikleri elde etmek, mükâfatlara ulaşmak için, Kadr’in kıymetini bilmemiz, Allah (c.c.) katından yağan, gönül dünyamıza ilham olabilecek güzellikleri, mükafatları alabilmemiz Kadir Gecesi’ni bir alıcı gibi kullanabilmemize bağlıdır. 

Ramazan Ayı'nın manevi ikliminde bir ay süren feyizli ve yoğun ibadetlerimizin, ruhumuz üzerindeki tesirlerini yakından hissedebilmek, yeni manevi hamlelere ve nefsi mücadelelere hazırlanabilmek için, bu gece büyük bir fırsat olduğunu bilerek, Resulullahın  (a.s.) bu mübarek gece ile ilgili olarak, "Kim inanarak ve sevabını Yüce Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır" buyruğu ve bu gece, "Allah'ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet" diye dua etmemizi tavsiyeleri doğrultusunda bu mübarek geceyi ihya etmeliyiz derken, şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim kurulu ve üyelerimiz adına kandiller zincirinin son halkası mübarek Kadir gecemizi tebrik ederek, hayırlara vesile olmasını, sosyal ve ekonomik mağduriyetlerle bireysel ve toplum yapımızda derin izler bırakan salgının son bulmasını, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.         

Metin AKGÜN
Eğitim Müfettişi
Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN