Başkan ALAN: 'Şehidimizin Anma Törenine Davet Edilmeyişimiz Hatadan Öte Bir Duyarsızlıktır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, yedi yıl önce İzmir adliyesine yönelik hain terör saldırısını kahramanlığı ve cesareti ile önleyip şehit olan polis memuru hemşerimiz Fethi Sekin'i anma programına Oda Başkanlarının davet edilmemesine tepki gösterdi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Vatanı ve bayrağı uğruna şehadete yürüyen, eşsiz kahramanlığı ve cesaretiyle beylik tabancasındaki son kurşun bitene kadar teröristlerle çatışarak mücadele eden şehidimizi anma programına Elazığ Ticaret Odası ile diğer Esnaf Odalarının davet edilmemesinin bir protokol hatası ve ihmalden de öte şehidimize bir vefasızlık olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan şunları söyledi:
“Bazı değerler vardır ki şehrimiz ortak değeri ve herkesin ortak paydaşıdır. Bu şehrin şehitleri, şehir halkının ve şehirde bulunan katmanları temsil eden on binlerce insanın hassasiyettir. Şehrimizde üretim yapan, şehrin istihdamına katkı sunan ve hayatın her alanında var olan mal ve hizmetleri üreten odalarımızın her bir üyesi için şehitlerimizin değeri en yüksek mertebededir.  Bizler, kendi alanlarımızdaki çalışmalarımızla birlikte milli ve manevi konularda hassasiyet ve duyarlılıkla hareket etmememize ve bunu her fırsatta ortaya koymamamıza rağmen, kahraman şehidimiz Fethi Sekin’in  Baskil İlçesi ve kabri başında yapılan 7. Yıl Anma programına hiçbir odamızın davet edilmemesini hatadan  öte bir duyarsızlık  olarak görüyoruz. Bizlerin Oda Başkanları olarak törenlere katılmak gibi bir hevesimiz de ihtiyacımız da yok. Ancak söz konusu Şehit Fethi Sekin’i anma programı olunca, bu programa katılıp hem şehidimize saygımızı hem de şükran duygularımız göstermek isterdik. Ancak ve ne yazık ki bizler için çok önemli ve kıymetli bu programa, hiçbir odamız davet edilmedi, hatta program hakkına bilgi dahi verilmedi. Bu aksaklık kimden kaynaklanmışsa ve nasıl böylesi bir duyarsızlık ve sorumsuzluk örneği gösterilmişse, sorumlularının tespit edilerek gerekenin yapılmasını ve böyle bir hatanın bir daha tekerrür etmemesi adına gereken önlemlerin alınması ve bu konulara azami dikkat gösterilmesini diliyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN