Başkan Ayaz: Eski Yapılar Bir An Önce Kentsel Dönüşüme Alınmalı

Kent merkezinde bulunan ve ömrünü tamamlayan eski yapılarla ilgili açıklama yapan Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, eski yapıların biran önce kentsel dönüşüm kapsamına alınmalıdır' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz gündemine kent merkezinde bulunan ve ömrünü tamamlayan eski yapıları aldı. Başkan Ayaz, bu binaların biran önce yıkılarak kentsel dönüşüm kapsamına alınması gerektiğini söyledi.
Ayaz açıklamasında, “Elazığ’ın metruk binalarını tespit edip bu konu ile ilgili bir etüt çıkardık. Şuanda tespit ettiğimiz kadarıyla ağır hasarlı binaların yarısına yakını yıkılmamış, yıkım kararları çıkmamış. Halk halen daha ağır hasarlı binalarda oturmaya devam ediyor. Bu bahsettiğimiz ağır hasarlı binalar 2020’de de ağır hasarlıydı. Daha sonra vatandaşların itirazları sonucu doğru düzgün bir aşamadan geçmeden orta hasar ve daha sonra sağlam raporu alarak kullanılmaya devam etmiştir. Bu konun sonrası vicdanı ilgilendiren bir konu. Bu yapıların ayakta bulunması bir yana dursun şuanda içerisinde hala yaşam bulunmakta. 60 - 70 yıllık binalarda yaşayanlar var. Biz burada Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünü, Elazığ Valiliğini, Elazığ Belediyesini göreve çağırıyoruz. Lütfen bu ağır hasarlı binalarda kentsel dönüşün sunduğu kanunları kullanarak bu binaları tahliye etsinler. Halk ile karşı karşıya gelmek istemediklerini anlıyoruz ama burada halkın can güvenliği halkın görüşlerinden daha önemlidir. Devlet burada üstüne düşeni yapmıştır. Belli hakları belli kanunlar çerçevesinde yerel yönetimlere bırakmıştır. Bu hakları kullanarak bu binaların tahliye edilmesini rica ediyoruz. Deprem yönetmeliğinden önce yapılan binaları tekrar gözden geçirmeliyiz. Bu binaları tekrar test edelim bunlara göz yummayalım. Gazi Caddesi, Vali Fahri Bey, Nailbey, İzzetpaşa tekrar kaldıramaz bir depremi. Burada vatandaşlarında resmi mercilere yardımcı olması gerekiyor görevlilerin önlerini açması gerekiyor” ifadelerini kullandı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN