Başkan Güder'den Engelleri Aşan Buluşma

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen farkındalık etkinliğinde özel gereksinimli çocuklarla bir araya gelerek, 'Allah'ın bizlere emaneti olan özel insanlar her zaman başımızın tacıdır' dedi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

‘Engellilere pozitif ayrımcılık’ düsturuyla Battalgazi’de hareket eden Belediye Başkanı Osman Güder, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kaçmaz ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen farkındalık etkinliğine katıldı. Battalgazi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören özel gereksinimli çocuklarla bir araya gelen engelli dostu Başkan Güder, onlarla yakından ilgilenerek özel çocuklar tarafından hazırlanan gösteriyi izledi. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlara çeşitli hediyeler de takdim eden Başkan Güder, Malatya ve Battalgazi’de yaşayan özel gereksinimli vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya ve sosyal hayata katılmalarını sağlamak amacıyla çok özel çalışmalara imza attıklarını da hatırlattı. 

Program öncesi kısa bir konuşma yaparak ‘Özel gereksinimli kardeşlerimizle ön yargılarımızı kırdığımız ölçüde onların önündeki engelleri kaldırabilir’ diyen Başkan Güder, “Böylesine özel bir günde çocuklarımız tarafından hazırlanan programdayız. Allah bu alemi insanlar için yaratmış ve insanları da birbirine emanet etmiş. Önce insan diyerek herhangi bir ayrıma tabi olmaksızın, yaşlısıyla, genciyle, özel gereksinimli bireylerle biz hep birlikteyiz. Birlikte beraberce yaşıyoruz, birbirimizi daha iyi anlayarak yaşamaya, mutlu olmaya devam edeceğiz. Engellerin ortadan kalktığı bir dünya temenni ediyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak bu düşünceyle Engelsiz Yaşam Merkezi’mizi faaliyete geçirdik. Merkezimizle uzman hocalarımız nezaretinde özel bireylerimize destek oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Özel gereksinimli kardeşlerimizin hayatın her alanına hiçbir mani olmadan katılmalarını temin için var gücümüzle çalışıyoruz. Onlar bizim başımızın tacıdır. Her daim onların emrine amadeyiz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN