Başkan Güder'den Özal ve Fendoğlu'nu Anma Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyetinin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu'nun vefatlarının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 29’uncu ve 1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini, iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nın vefatının 44’üncü yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. 

Merhum Turgut Özal'ın, demokrasinin gelişmesi, ülkenin refahı ve kalkınmasında önemli rol oynadığını vurgulayan Başkan Güder, mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Cumhuriyeti’nin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut ÖZAL, 3 Ekim 1927’de Malatya’da başlayan ve 17 Nisan 1993’te Ankara’da sona eren ömrünü ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş, bugün Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yad edilen tarihe mal olmuş bir şahsiyettir. Turgut ÖZAL, Türkiye Cumhuriyetinin tarihine yön veren en önemli liderlerden birisidir. Türkiye cumhuriyetinin tarihi yazılırken Onun isminin anılmadan geçilmesi mümkün değildir. Engin ileri görüşü ve çözüm odaklı anlayışıyla siyasi hayatımıza değer katan, ülkemizin geleceğine ışık tutan ve askeri vesayetten bunalan milletimize demokratik bir ses, bir nefes, özgürlük mihmandarı, Malatya’nın öz evladı, unutulmayan devlet adamı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 29. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Turgut Özal, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir.”

Başkan Güder, 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledildiğini hatırlatarak, “Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikast ile şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında gösterdiği cesaret ve kararlılıkla daima minnetle anılacaktır. Dönemin zor ve çetin şartlarına rağmen gece gündüz demeden Memleketi ve Malatya için çalışmış, hiçbir tehdide boyun eğmemiş, kimseden korkmadan doğru bildiği yolda yürüyen cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamıydı. Merhum Fendoğlu, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacak ve mirası bugün de kalbimizde yaşayacaktır. Bu düşüncelerle, Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine tekrardan taziyelerimi sunuyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN