Başkan Güder, Orduzu Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Başkan GÜDER: 'İlçemizin Sorunlarını Bir Bir Çözüme Kavuşturuyoruz'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Daha yaşanabilir bir Battalgazi için ‘Durmak yok yola devam’ sloganını kendine şiar edinen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, halkın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek ve taleplerini dinlemek için Orduzu’da düzenlenen mahalle toplantısına katıldı. Başkan Güder, 2022 yılı içerisinde Orduzu bölgesinde doğalgaz çalışmalarının artarak devam edeceği müjdesini verdi. 
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert ve AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Güngör Ateş ile birlikte Orduzu mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek, taleplerini tek tek not alan Başkan Güder, ilçeye yapılan ve devam eden projeler hakkında vatandaşlara geniş bilgiler verdi. Doğalgaz sorununun çözümü noktasında Müdür Ateş’ten bilgiler alan Başkan Güder, 2022 yılı içerisinde Battalgazi’deki doğalgaz çalışmalarının artarak devam edeceğine dikkat çekti. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği buluşmaya söz alan muhtar ve mahalle sakinleri, Battalgazi ve Orduzu bölgesinin gelişimden memnun olduğunu ifade ederek, Başkan Güder’e hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

MUHTAR EKİN: “OSMAN GÜDER BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Orduzu’ya çok ciddi yatırımlar yapıldığına vurgu yapan Orduzu Mahalle Muhtarı Abuzer Ekin, “Orduzu bölgemize büyük yatırımlar yapıldı. Özellikle de mahallemize birçok gençlik yatırımının startı verildi. Yapımı devam eden çalışmalarımızda var. Geçen yaz ayında 5-6 mahallemizin alt yapısı tamamlandı. Vaizpınarı, Leylekpınarı ve Şanlıkaya’mız kaldı. Kalan bu mahallelerimizin yapımı için bu yıl istişare ettik, söz aldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere Battalgazi Belediye Başkanımıza ve misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AKSA MÜDÜRÜ ATEŞ: “NİSAN-MAYIS AYINDA STARTINI VERİYORUZ”
Nisan ve Mayıs ayında çalışmaların startını vereceklerinin altını çizen AKSA Malatya Doğalgaz Dağıtım Şirketi Müdürü Güngör Ateş, “Öncelikle misafirperverliğinden ötürü Orduzu’daki vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bölgemizde bazı sıkıntılar var ve bunun çözümü noktasında ciddi bir çalışma içindeyiz. Nisan ve Mayıs ayı gibi yatırımlarımızın startını veriyoruz. Yaz ayında büyük oranla Orduzu bölgemizi doğalgaza kavuşturacağız” ifadelerini kullandı.

MASKİ GENEL MÜDÜRÜ MERT: “KISA SÜRE İÇERİSİNDE ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”
Orduzu bölgesindeki kalan mahallelerin alt yapı sorununu kısa süre içerisinde çözeceklerini belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürü Mehmet Mert, “MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Orduzu bölgemizin alt yapısını yeniledik, üst yapısını ise Battalgazi Belediyemiz ile birlikte sürdürüyoruz. Geri kalan yerleri de kısa zamanda inşallah yapacağız. Doğalgaz çalışmaları ile paralel olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın ‘susuz ve kanalizasyonsuz’ mahallemiz kalmayacak talimatı doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

İLÇE BAŞKANI KAHVECİ: “GELİNCİK TEPESİ ORDUZU’NUN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRDİ”
Orduzu bölgesine yapılan en büyük yatırımın yeni alt merkez oluşturulması olduğunu aktaran AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, “Orduzu bölgemizdeki sorun ve sıkıntıların çözümü noktasında birinci ağızdan bilgi almanız için misafirlerimizi de davet ettik. Orduzu’ya yaptığımız hizmet mahalle olarak az olabilir ama bölge anlamında ciddi yatırımlar yapıldı. Gelincik Tepesi gibi bir alt merkezin açılması bile, başlı başına büyük bir yatırımdır. Bölgenin çehresi değişti. Bu noktada Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder’in büyük gayretleri var. Bunun yanı sıra ciddi olarak Gençlik yatırımları yapıldı bölgemize. AK Parti teşkilatı olarak Orduzu bizim her zaman yanımızda oldu ve bizde üzerimize düşenin fazlasıyla yaptık, yapacağız. Eksiklerimiz tabi ki olabilir ama sizden sabır istiyoruz. İnşallah gelecek kış ayında Orduzu bölgesinde doğalgaz sıkıntısı hallolacak” şeklinde konuştu.

BAŞKAN GÜDER: “ORDUZU BÖLGESİNE ÇOK EMEK HARCADIK”
Orduzu bölgesi için çok emek harcadıklarını ve harcamaya da devam edeceklerini vurgulayan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Orduzu bölgemizin güzel insanlarıyla bir araya geldik. Leylekpınarı, Kaldırım, Şanlıkaya ve Orduzu bölgemizin sorunlarını hiçbir zaman gündemimizden düşürmedik. Bu sıkıntıları yerinde dinlemek için müdürlerimiz ile bu toplantıyı gerçekleştirdik. İlçemizde daha fazla nasıl yatırım getirebiliriz bunun istişaresini sürekli olarak yapıyoruz. Devamlı olarak Ankara’ya ziyaretlerimiz oluyor. Büyükşehir Belediyesi statüsü ile merkez ilçe konumuna kısa süre önce geldik. Yeni bütçeler oluştu, yeni bir sistem kuruldu. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ilçemizin imar sorunu vardı. Allaha binlerce kez şükürler olsun ilçemizin imar sorurunu çözdük. İmar konusundan tutunda alt yapı sıkıntısına kadar, alt merkezlerden tutunda gençlik yatırımlarına kadar Orduzu bölgemize ciddi yatırımlar yaptık, çok emek harcadık. Gelincik Tepesi’nin oluşturulması ile Orduzu’nun çehresi değişti. Bu bölgemizin bazı mahallelerinde doğalgaz sıkıntısı var, inşallah oda hallolacak. Vatandaşlarımızın sorunları bir bir çözüme kavuşacak. Bugüne kadar çevreyolu altı ve üstü gibi bir kavram vardı. Bizler yaptığımız yatırımlarla bu algıyı ortadan kaldırdık. Kimsenin cesaret edemediği çevreyolu altında ilk kentsel dönüşümü biz başlattık. Battalgazi’de bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak için gecemizi adeta gündüzümüze katmış durumdayız. Ekibimizle birlikte doğru düzgün uyku bile uyumuyoruz. İlk günkü aşk ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Eleştirilen tabi ki olabilir ama bizler her zaman önceliğimizin hizmet olduğunu söylüyoruz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi ‘Durmak Yok Yola Devam’ sloganıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN