Başkan Gürkan Mimder'i Ziyaret Etti

Başkan Gürkan 'Yerel Yönetimler Olarak Müteahhitlerimizin Güçlü Olmasından Yanayız'

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni (MİMDER) ziyaret etti. MİMDER Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Başkan Gürkan, inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında istişarelerde bulundu. 

Ziyarette, pandemi dönemi ve küresel ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerden birinin de inşaat sektörü olduğunu dile getiren Başkan Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak sektörün sorunlarını çözme noktasında gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. 

Bülbüloğlu: Başkanımız sektörümüze gereken ilgiyi gösterdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı derneklerinde ağırlamaktan onur duyduğunu ifade eden Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu, “ Son zamanlarda ‘Yeni Evim’ kampanyasıyla birlikte zor zamanlardan geçen sektörümüz, şimdilerde rahat bir nefes almaya başladı. Konuyla alakalalı yerelde yaşadığımız sorunları Başkanımızla istişare ettik.  Bu zamana kadar Başkanımız hem derneğimize hem de sektörümüze gereken ilgiyi ve alakayı göstermiştir. Bizlere verdiği desteklerden dolayı hem Başkanımıza hem de ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Gürkan: Kendi uhdemizde olan sorunları çözme gayreti içerisindeyiz
İnşaat sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürkan, “Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Mehmet Bülbüloğlu ve yönetim kurulu üyelerinin bizleri sıcak karşılamalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Derneği ziyaret etmemizin amacı derneğin ve yönetim kurulu üyelerimizin müteahhit hizmetlerini icra ederken, önlerine çıkan sorun ve problemleri dinlemek, yerinde incelemek, kendi uhdemizde olan varsa sorunların imkanlarımız doğrultusunda önünü açmak için buradayız. 

Bizler, yerel yönetimler olarak müteahhitlerimizin güçlü olmasından yanayız. Çünkü yaşanan pandemi ve küresel ekonomik kriz müteahhitlerin iş yapma noktasında önünü görememesine neden oldu. İnşaat maliyetlerindeki artışın hızında bazı eksiklikler olunca ister istemez sıkıntı yaşadılar. Bu süreç içerisinde belediyeye hizmetlerini sunan ilgili müteahhit firmalarla zaman zaman bazı sıkıntılar yaşadık.  Tabii özel iş yapan müteahhitlerin de kendilerine göre sorun ve problemleri çıktı. Bu süreçte Malatya’mızı şu şekilde değerlendirmek istedik. Yatırımların inkıta uğramaması ve sürdürülmesi noktasında Malatya’da gerek betoncuların gerek inşaat malzemeleri satanların gerekse de müteahhitlerin işini icra edebilmesi için gayret gösterdik. Sizlerin de müşahede ettiği gibi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu dönemde yapılan yatırımlar, Malatya tarihinin toplam yatırımından çok daha fazla olduğudur. Bu durumda ilgili müellif firmaların dinamizmini beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde betoncular bizleri ziyaret ettiklerinde hiçbir dönemde bu kadar yoğun çalışmadıklarını ifade ettiler. Gerek idaremizin yaptığı okul ve genel yatırımlar olsun gerek yerelde belediyelerin ve belediyemizin yapmış olduğu yatırımlar olsun bir hareketliktik söz konusuydu. Tabii fiyat istikrarı noktasındaki yaşanan sıkıntılar bazı müteahhit firmalarımıza sıkıntıya düşürdü. Yerel anlamda bu sıkıntıların önünü nasıl açarız,  bu problemlere çözüm bulma noktasında neler yapabiliriz, bunun gayreti içerisinde olacağız” dedi.  
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN