Başkan Gürkan, Murat Topgül Kur'an Kursu Açılış Törenine Katıldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesi İlyas Mahallesinde yapılan Kur'an Kursunun açılış törenine katıldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt İlçesi İlyas Mahallesinde yapılan Kur’an Kursunun açılış törenine katıldı.
Hayırsever İş İnsanı Murat Topgül tarafından yapımı üstlenilen, Yeşilyurt İlçesi İlyas Mahallesinde faaliyet verecek olan 4-6 yaş Kur’an Kursu gerçekleştirilen törenle açıldı. Yaklaşık 70 öğrenciye eğitimlerin verileceği Kur’an Kursunda öğrenciler Kur’an’ı Kerim öğrenmenin yanı sıra temel dini eğitimlerle birlikte anaokulu düzeyinde eğitimler alacak. 
Yeşilyurt İlçesi İlyas Mahallesinde açılışı gerçekleştirilen Kur’an Kursunun açılış törenine katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “ Peygamber Efendimiz diyor ki; ‘Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.’ Açılışını yapacağım yerde Kur’an öğretecek ve öğrenilecek bir yerde. Hz. Ali (R.A.) derki; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.’ Yüce Allah, okuduğunu anlayan, anladığını hayatına tatbik ettiren kişilerden bizleri eylesin. Kur’an Kurusunu yapan çok değerli hayırsever iş insanımız Murat Topgül’ e ve ailesine teşekkür ediyorum. Kur’an Kursumuzun yapıldığı bölgemizde yaşayan ve eğitim öğretim görecek çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben inanıyorum ki öğretmenlerimiz Kur’an öğrenmenin yanında İslami ilimleri, ahlakı, davranış anlamındaki güzel örnekleri göstereceklerdir. Öğrencilerimizde bu toplumun geleceği ve istikbali açısından güzel mihenk taşları olacaktır diye umut ediyorum. Çocuklarımızın güzel yetişmesi geleceğimize güzel bakmamızı sağlamaktadır. 
Bizlerde gerek valiliğimizle, gerek müftülüğümüzle, gerekse STK’larımızla çalışmalar içerisindeyiz. Bir taraftan yeni okullar yapılması, maddi destek verilmesi, arsa ihdasları yapılması noktasında ve var olan okulların bahçelerinin düzenlemesiyle spor tesislerinin yapılmasında da Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Battalgazi bölgesine Bilkent Okullarının yapılmaya başlaması, diğer taraftan teknolojik fen liselerinin yapılması ve Kur’an Kurslarıyla imam hatip liselerinin yapılmış olması memleketimizin istikbalinin aydınlık ve parlak olacağının en temel göstergesi olduğu kanaatindeyim. Hayırsever İş İnsanımız Murat Topgül’e Kur’an Kursumuza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN