Başkan İdris Alan: 'Kovancılar Üretim Üssü Olacak'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Kovancılar ilçesini ziyaret ederek ilçede yapılacak ve bölge yatırımcılarına önemli avantajlar sağlayacak Karma Organize Sanayi bölgesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Kovancılar programı kapsamında Kovancılar İş Adamları Derneği Başkanı Hanifi Bekirgil ve Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli’yi ziyaret eden Başkan Alan, üye ve esnaflarla da bir araya geldi.

KİAD BAŞKANI: “KARMA OSB’DE İDRİS ALAN BAŞKANIMIZN BÜYÜK EMEĞİ VAR”
Kovancılar ilçesinde Karma Organize Sanayi kurulmasında Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile kaymakamlığın önemli katkılar sunduğunu ifade eden Kovancılar İş Adamları Derneği Başkanı Hanifi Bekirgil, “Elazığ TSO Başkanımız Sayın İdris Alan’ın teşvik ve karma OSB’ni kurulması noktasında ilimiz ve ilçemize önemli değerler kattığını biliyor ve bunu her platformda dile getiriyoruz.  Karma OSB’nin kurulması ve işletmelerin üretime geçme aşamasında biz dernek olarak iş insanlarımıza rehber olacağız. Şuan Organize Sanayimizin altyapısı oluştu. Belirli bir seviyeye geldikten sonra da Kaymakamlık, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve iş insanları olarak birlikte koordineli bir şekilde hareket edip önemli başarı hikâyeleri yazacağımıza inanamıyorum” dedi.

ALAN: “KARMA OSB’Yİ GÜNDEME GETİRDİĞİMİZDE BUNUN GERÇEKLEŞECEĞİNE KİMSE İNANMIYORDU”
2015 yılında Ticaret Odası Başkanlığı yaptığı dönemde Kovancılar ve yakın ilçelere hizmet edecek Karma Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasında Kovancılar İş Adamları Derneği Başkanı Hanifi Bekirgil’in önemli gayretleri olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan şunları söyledi:
“Karma OSB’nin kurulması yönünde KİAD başkanımız çok ciddi mücadeleler verdi. Bizler bu çalışmaya başladığımızda bunun gerçekleşeceğine kimse inanmıyordu. Birçok kişi buraya karma OSB nasıl gelecek diye bir ümitsizlik içindeydi. Allah'a şükürler olsun bugün Karma OSB’nin müjdesini veriyoruz” 

KOVANCILAR YATIRIM ÜSSÜ OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla İlimiz OSB’de uygulanan teşviklerden ilçelerimizin de cazibe merkezi kapsamına alınarak faydalanmasının önemli bir avantaj olduğunu ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, “ 1 ya da 1.5 milyon üzeri yatırım yapan herkes girişimci altıncı bölge teşviklerinden yararlanıyor. Bunlar, ilçemiz için önemli ve güzel imkânlar. Kovancılar bölgesinden Avrupa’da yaşayan çok kıymetli hemşerilerimiz var. Kendilerinin yurtdışında önemli yatırımları var. Bizler bu güne kadar Avrupa’ya gittiğimizde onları Elâzığ’a yatırım yapmaları konusunda çok da ısrarcı olamıyorduk. Ama şimdi hem teşvikler hem de Karma OSB’miz olduğundan dolayı yatırım yapmaları konusunda teşvik edici ve özendirici olabiliyoruz. Bizler, önümüzdeki günlerde Valimiz, Belediye Başkanımız, KİAD Başkanımızla birlikte bir heyet olarak Fransa, Almanya, Hollanda’ya gideceğiz.” Dedi.

“NİYE, NİÇİN, NEDEN ELAZIĞ?”
Elazığ heyetiyle birlikte yurtdışı ziyaretlerinde Elazığlı iş insanlarına; “Niye, Niçin, Neden Elazığ?” sorularına karşılık gelecek tüm fırsat ve avantajları sunumlarla anlatacaklarını ifade eden Başkan Alan; “Fırat Kalkınma Ajansının desteklerini anlayacağız. Hangi yatırımları yapmalarının daha avantajlı olduğunu, hangi sektörde yatırım yapılırsa Kovancılar’ın hızla kalkınacağını somut örneklerle anlatacağız” dedi.

KOVANCILARIN ALTYAPI SORUNU YOK
 Kovancılar’ın altyapı ve üst yapı problemi olmayan ilimizin en büyük ilçesi olduğuna dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  Kovancılar gibi gelişmekte olan bir ilçeye Karma OSB açılmasıyla birlikte en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve bunun bölgesel gelişmeye önemli oranda katkı sağlayacağını ifade etti.

KOVANCILAR KAYMAKAMI DİLEKLİ: “BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR GELİŞME”
Kovancılar ilçesinde Karma OSB kurulmasının ilçenin ve bölgenin kalkınmasında önemli bir gelişme olduğuna dikkat çeken Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, bu konuda emeği geçen Elazığ Ticaret ve sanayi Odası Başkanı İdris Alan ile KİAD Başkanı Hanifi Bekirgil’e teşekkür ederek şunları söyledi:
“Kovancılar Karma OSB’nin kurulmasında Elazığ Ticaret Odamızın buna el atması ve başarması bizleri mutu etti. Lokasyon olarak da bana göre bölgedeki birçok ilçeye eşit mesafede hitap edebilecek bir pozisyonda olan karma OSB’de söz artık iş adamlarımızda. Hem yurt içi hem yurt dışından gelecek yatımcılarımızla ilçemiz kısa sürede kalkınacaktır”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN