Başkan Kılıç : Ahlak ve Maneviyat Temelli Eğitim, Ülkemizin Geleceğini İnşa Eder
Yeni eğitim ve öğretim yılı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, eğitimde maneviyata ve ahlaka dikkat çekerek üzerinde durulması gereken asıl konuyu vurguladı.
Türkiye’nin son derece akıllı, zeki, üretken ve başarıya azimli gençlere sahip olduğunu ,ancak yıllardır yapılan yanlış uygulamalar neticesinde ülkenin geleceğini kurtaracak, gelişimini etkileyecek milyonlarca öğrencinin azminin kırıldığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Burhan Kılıç, ahlaki çöküntünün her geçen gün arttığını ve artık tehlike boyutunun ölçülemeyeceğini söyledi.
Yanlış uygulamalarla öğretmenlerin okullarda çocuklar üzerinde hiçbir etkisinin kalmadığını, öğrencilerin öğretmenleri dikkate almadığını ve bu yüzden de asi ,söz dinlemeyen, kendisine ,ailesine ve çevreye rahatsızlık veren bir nesil oluşturulduğunu söyledi. Ailelerin kendi çocuklarının yanı sıra, bulundukları ortamın, ilin, bölgenin ve ülkenin geleceğinin salahiyeti için çocukları ahlak ve maneviyat bakımından asla ihmal etmemeleri gerekiyor dedi.
Başkan Kılıç : “ Dünya sürekli değişiyor,gelişiyor. Gençlerimizin çağdaş dünyanın gelişimini takip ederken geri kalmamaları için, onların çok daha ötesinde bir çağı hayata geçirebilmeleri için özüne dönük yetiştirilmesi gerekiyor. Tarihimize baktığımızda, atalarımızın dünyaya nasıl hükmettiğini, nasıl çağlar açıp çağlar kapattığını genlerimize öğretmeliyiz. Avrupa’nın kokuşmuş, sahte ve hayali kahramanlarının masallarıyla gençlik eğitilemez. Bizim bilginlerimiz, alimlerimiz, deha devlet adamlarımız var, bunlar çocuklarımıza mutlaka tanıtılmalı ve eğitim sistemi buna göre uyarlanmalıdır.
Özümüzü içeren çağdaş eğitim sistemimizle birlikte çağın gerektirdiği donanımlara sahip, okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlere bağlı bireylerin yetiştirilmesi devletimizin geleceği açısından son derece büyük önem arz etmektedir.
Bu vesile ile, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.” dedi.
Bakmadan Geçme





