Başkan Samanlı'nın Şehitler Haftası Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Şehitler Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, Şehitler Haftası sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Samalı Yayınladığı mesajda; “Dönüşü olmadığını bilen ve kendi cenaze namazını kılıp cepheye koşan bir milletin evlatları için şehadet bir şereftir. Bizlerin de arzu ettiği ve dualarında dilediği bir makamdır. Herkes iyi bilir ki; Türk’ün gözünde, makamların en yücesi şehitliktir.” diyen Başkan Mesut Samanlı’nın mesajı şöyle;

MAKAMLARIN EN YÜCESİ ŞEHİTLİKTİR

“14-20 Nisan tarihleri arası cennetmekan şehitlerimizi anma haftasıdır.
Şehadet mertebesinin mukaddesatına yakışan ve yaraşan bir partinin mensupları olmak ve teşkilatımız ile gereken ehemmiyeti göstermek bizler için büyük bir gururdur. Milliyetçi Hareket Partisi’nin şehitlerine ve onların ailelerine verdiği değer herkesin malumudur.

Türkler olarak, bilinen ilk yazılı kaynaklarımızdan bugüne değin tüm tarihi evrak ve kayıtlarda en çok şehit veren topluluk olma özelliğini taşıyoruz. Bilge Kağan’ın Göktürk Yazıtları’nda bahsettiği günden bugüne; şehit vermediğimiz hiçbir Türk devlet veya topluluğu olmamıştır. Kadınıyla erkeğiyle savaşçı doğan bir milletin, gözünü kırpmadan şehadete koşan evlatlarıyız.

Bizler biliyoruz ki; vatan dediğimiz yer, öylesine bir toprak parçası değildir. Türk milleti her daim kanıyla ve canıyla toprak parçasını ‘Vatan’laştırmıştır. Bu uğurda can vermeyi de kanla toprakları sahiplenmeyi de en iyi biz biliriz. Malazgirt Meydan Savaşı’nda da şehit olan bizdik, Miryakefalon’da da, Büyük Taarruz’da da. Çanakkale cephesinde, metrekareye tam 6 bin mermi düşerken de, Güney cephesinde ilk kurşunu sıkarken de şehadete gözünü bir an olsun kırpmadan koşan yine bizdik.

SESSİZ KABİRLERİNDEN BİLE GÜÇ ALIYORUZ

Dönüşü olmadığını bilen ve kendi cenaze namazını kılıp cepheye koşan bir milletin evlatları için şehadet bir şereftir. Bizlerin de arzu ettiği ve dualarında dilediği bir makamdır. Herkes iyi bilir ki; Türk’ün gözünde, makamların en yücesi şehitliktir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin; zulümle, işkenceyle, her türlü eziyetle şehadete ermiş Ülkücü Şehitleri bizlerin gurur nişanesidir. Adlarını sonsuza kadar yaşatacağımız, Anadolu topraklarının her köşesinden yekvücut olup; gururla andığımız şehitlerimiz, bizim en büyük dayanağımızdır. Her zaman ziyaret edip dualar okuduğumuz sessiz kabirlerinden bile güç alıyoruz. Bu dava var oldukça bu durum değişmeyecek. Vatan için yaşayıp ölenler; toprağa değil, kalplere gömülecekler.

MHP TEŞKİLATI ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN-I KERİM OKUTUP TATLI DAĞITTI

Bu haftanın Şehitler Haftası olması sebebiyle bazı programlar düzenledik. Öncelikli olarak her Cuma namazı sonrası olduğu gibi Şehitliklerimizi ziyaret ettik. Daha sonrasında hem normal şehitliğimizde hem de ülkücü şehitlerimizin şehitliğinde Kur’an-ı Kerim okuttuk. Buradan yönümüzü şehit ailelerimize çevirdik. Onları ziyaret edip acılarını ve kederlerini paylaştık. İlk günkü kadar taze olan acılarının ortağı olmaya gayret gösterdik. Şehitlerimize duyduğumuz sonsuz minnet ve bağlılığımızı ailelerine de yinelemiş bulunduk.

17 Nisan Pazar günü de teravih namazından sonra Koyunoğlu mahallesinde bulunan Evliyanur Cami’inde şehitlerimiz içintatlı ikramlarında bulunduk.Şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım az kalıyor; ama bu denli önemli ve özel bir haftanın bizlerdeki tesirlerini vatandaşlarımızla paylaşmak bizleri huzura erdiriyor. 
Şehadet kutlu ve mukaddes bir serdengeçtiliktir;Merhum şairimiz Mithat Cemal Kuntay’ın da dediği gibi;
Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

Bülten

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN