- Haberler
- Bölge Haberleri
- Başkan Sami Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Başkan Sami Er, İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İtfaiye Teşkilatı'nın 311'inci kuruluş yıl dönümünde İtfaiye Teşkilatını Ziyaret Etti
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, İtfaiye Teşkilatı'nın 311'inci kuruluş yıl dönümü ve İtfaiye Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Başkan Er, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın İtfaiye Haftası’nı kutlayarak, çalışmalarında başarılar diledi.
Malatya İtfaiye Daire Başkanlığı’nı ziyaret eden Başkan Er ilk olarak tüm teşkilatın haftasını kutladı. Daha sonra itfaiyecilik mesleğinin önemine ve zorluklarına değinen bir konuşma gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “İtfaiye personelimizin itfaiye haftasını kutluyorum ve tebrik ediyorum. İtfaiyecilerin nasıl bir önem arz ettiğini hepimiz depremde de gördük. Asrın felaketi olan 6 Şubat depremlerinde Malatya’mız büyük bir sıkıntı yaşadı. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bakanlarımız ve bütün milletimiz seferber oldu, Malatya’mıza kol kanat gerdiler. İtfaiyecilerimizin nasıl gayret gösterdiklerini ve başarılar elde ettiklerini hepimiz gördük. İtfaiye Personeli arkadaşlarımızla yaklaşık 1,5 yıldır beraberiz. Arkadaşlarımızın çok ciddi görevler ifa ettiklerini görüyorum. Yaz aylarında özellikle orman ve anız yangınları Malatya’mızda çok sık oluyor. İtfaiye denilince akla hemen yangın geliyor tabi en önemli afetlerin başında geliyor ama kazalarda, insanların mahsur kalmasında, hayvanların mahsur kalmasında da İtfaiyemiz yetişiyor. Ben İtfaiye Daire Başkanımız başta olmak üzere bütün itfaiye personeli arkadaşlarımıza verdikleri emeklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizler itfaiye ekipmanlarımızı ve personel gücünü artırmaya ve güçlendirmeye çalışıyoruz. Şu anda da 10 Milyon Euro yani yaklaşık 500 Milyon liralık bir yatırımla makine ekipmanımızı yeniliyoruz. Çalışma arkadaşlarıma kazasız, belasız görevler diliyorum” şeklinde konuştu.
ÇOBAN: ÇALIŞMALARIMIZI 7/24 GÖREV ESASIYLA YÜRÜTÜYORUZ
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer Çoban ise Başkan Sami Er’in ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunarak, “Her zaman yanımızda olduğundan dolayı Sayın Başkanımıza teşkilatım adına teşekkür ediyorum” dedi. İtfaiye Dairesi Başkanı Çoban, “25 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftamız dolayısıyla bizleri ziyaret eden Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. İtfaiye Haftası dolayısıyla ziyaretimize gelen öğrencilerimizi daire başkanlığımızda ağırlıyoruz. Gelen öğrencilerimize ikramlarımızı yapıyoruz. İtfaiyemizi tanıyoruz. Kurduğumuz oyun alanımızda hafta dolayısıyla bizleri ziyarete gelen çocuklarımız oyunlarını oynuyorlar. İtfaiye Daire Başkanlığımız 250 kişilik bir ekipten oluşmakta. 20 şubemiz 57 aracımız mevcut. 7/24 görev esasıyla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda ekibimiz içerisinde 10 kişilik dalış arama kurtarma personellerimiz var. Dalış arama kurtarma ekibimiz Türkiye’nin sayılı ekiplerinden. Sayın Başkanımızın bizlere vermiş olduğu desteklerle, Başkanımızın sayesinde depremde hasar gören bütün şubelerimiz yapılıyor. Yine Sayın Başkanımızın talimatlarıyla 22 adet itfaiye aracımızı envanterimize kazandırmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. Yeni araçlarımızı da aldığımız da inşallah bundan sonraki yıllara da yansıyacak olan itfaiyemizin ihtiyaçlarını karşılamış olacağız. Ben bir kez daha Sayın Başkanımıza bizleri ziyaretlerinden dolayı, her zaman yanımızda olduğundan dolayı teşkilatım adına teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Bakmadan Geçme




