BOTAŞ Duyurdu: Doğal Gaza Yeni İndirim

BOTAŞ, mart itibarıyla elektrik üretim amaçlı gazın toptan satış fiyatında yüzde 20, sanayi kuruluşlarında ise yüzde 20,95 ila 26,12 arasında indirime gidildiğini açıkladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuruluşumuzun doğal gaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır.

DOĞAL GAZA YÜZDE 20 İNDİRİM

Bu kapsamda, 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

Büyük Sanayi Kuruluşları tarafından kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20,95 ile yüzde 26,12 oranlarında,
Elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında yüzde 20 oranında indirim yapılmıştır.
Diğer taraftan 2022 Ekim ayı esas alındığında, sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mart 2023 tarihi itibarıyla yüzde 40,53 ile yüzde 54,53 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise yüzde 41,82 oranında indirim yapılmıştır.

KONUTTA AVRUPA'NIN EN UCUZ DOĞAL GAZI

Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında Konutlarda Ukrayna ve Macaristan'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN