BU İTTİFAK UMUT OLACAK…

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar; AKP, birlikte hareket ettiği grup ya da kişilerle çıkar kavgasına girdiklerinde kendilerini haklı çıkarmak için kameralar karşısına geçip aldatıldık, milletimiz de Allah da bizi affetsin ifadesiyle aklandıklarını zannediyorlar. Ülkemizin  başına bela olan FETÖ terör örgütünün devlet içinde  yapılanmasından kim sorumlu? Ben mi? Geçmişte açılışlarını yaptığı okullar, kol kola bugün terör örgütü lideri dediği ve zamanın hoca efendisi ile birliktelikleri, üst düzeyde FETÖ ile iltisaklı kişilerin nasıl koruma altına alındığı arşivlerdeki yerini korumaktadır. 

Birçok hainin devletin kılcal damarlarında yer alması günümüz iktidarı tarafından yapılan atamalarla gerçekleşmedi mi ? Halen kurumlar üzerinde FETÖ benzeri yapılanmalara yol veren AKP iktidarı yarın yine aldatıldık diyerek aklanmaya çalışacak ancak bugün olduğu gibi gelecekte de milletimizin vicdanında asla aklanmayacaktır. 

Ayrıca; özellikle başkanlık sistemi ile ülkemizde yaşanan yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklamaların hızla her alanda kendini hissettirmesi ve yaratılan korku atmosferi sonucu geleceğinden endişe duyan ve  ülkeden kaçmayı düşünen gençlerimizin de içinde yer aldığı milletimizi umutsuzluğa ve karamsarlığa itmiştir. Birçok insanımız mağdur edilmiş, edilmeye de devam edilmektedir.  
 
Muhalefet partileri ise milletten uzak kimi taht kavgasında, kimi kurucu değerlerle oynamanın peşinde, kimi gizli ittifaklar peşinde, kimi hala ne yapmak istediği anlaşılmayan stepneliğini sürdürmekte olduğundan AKP için siyasi açıdan boş bir alan oluşturmaktadır. Siyaset, sorunları çözme sanatıdır. Son 21 yıllık uygulamalar gösteriyor ki; iktidar ve muhalefet partileri sorunları çözemediği gibi sorunun kendisi olmuşlardır. Yani bu siyasilerin geçmişleri gelecekte çözüm olamayacaklarını göstermektedir. Bu siyasi aktörler içinde milletin olmadığı bir anlayış çerçevesinde siyasetlerini sürdürmektedirler.

CUMHUR ve MİLLET ittifakı, farklı gibi gözükse de aynı üst aklın etkisinde olması, DOĞRU PARTİ’nin de içinde yer aldığı yeni bir ittifakın (ADALET+DOĞRU+MEMLEKET+ZAFER) oluşmasında temel etkendir. Bu yeni ittifak koltuğundan güç alan değil koltuğuna güç veren ve mevcut ittifakların sergilediği anlayışın tam aksi yönde, gücü paylaşan, müzakere eden, ortak aklı ön plana çıkaran ve ülke için iyi olana dayanan siyaset anlayışını benimseyen bir yapı olup iktidarlarında sosyal, siyasal ve ekonomik problemlerin çözümü için günün şartları, milletimizin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda UMUT OLACAK. 

Bu  ittifak, AKP hükümetlerinin ve mecliste bulunan muhalefet partilerinin neden olduğu siyasi, hukuki, ekonomik ve güvenlik yıkıntısını, milletimizle birlikte, cumhuriyetin kurucu değerleri kapsamında yeniden düzenleyerek milletimize iade edecektir. İttifakımız, siyaseti kutuplaştırma ve düşmanlaştırmadan arındırıp, birlik ve kardeşliği tesis ederek; milletimizi, adı CUMHUR içinde “halk”, adı MİLLET içinde “millet” olmayan  CUMHUR ve MİLLET ittifakları ile onların açık/gizli ortaklarına muhtaç ve mahkum etmeyecektir.         4.Ocak.2023

Selam ve Saygılarımla

Cezmi Orkun
DOĞRU PARTİ Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)   
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN