Can Kaybı 35 bin 418 Oldu!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler 10 ilde büyük yıkıma neden olurken enkaz altında kalanlar için arama kurtarma çalışmaları 10'uncu günde de devam etti. Acı bilançonun her geçen saat arttığı bölgede can kaybı ise maalesef 1939 Erzincan depremini geçerek tarihin en yüksek rakamına ulaştı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Editör

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem tüm  Türkiye'yi hüzne boğdu. Başta merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ilde büyük yıkıma neden olan çifte felakette on binlerce kişi hayatını kaybederken binlerce bina tuzla buz oldu. Yaşayan vatandaşlar için umutların tükenmediği 6 Şubat depremlerinin 10'uncu gününde  enkaz altında arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor...  

DEPREMDE ACI BİLANÇO: CAN KAYBI 35 BİNİ AŞTI
Onuncu gününe girilen büyük felakette acı bilanço her geçen saat ağırlaşırken can kaybı maalesef 27 Aralık 1939'da meydana gelen ve 32 bin 968 kişinin hayatını kaybettiği 7,8 büyüklüğündeki Erzincan depremini geçti. Türkiye'yi hüzne boğan 6 Şubat depremlerindeki son bilançoyu  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, çifte felakette 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN