Çaydaçıra Film Festivali'nde Jüri Belli Oldu!

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenecek olan Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali 01 – 05 Kasım 2022 tarihleri arasında sinema ve sanatseverlerle buluşacak. İşte detaylar...

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen, Elâzığ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Serdar KARA (EKSAD) tarafından organize edilen ve bu yıl 14’ncüsü düzenlenecek olan Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali 01 – 05 Kasım 2022 tarihleri arasında, Elâzığ Valiliği, Elâzığ Belediyesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile Fırat Üniversitesi’nin destekleri ile sinema ve sanatseverlerle buluşacak.  

Bu yıl  festivalde “ulusal uzun metraj film yarışması” yanı sıra ilk kez düzenlenecek olan uluslararası uzun metraj filme yarışmasında finale kalan filmler festivalde yarışacak. 

Ulusal uzun metraj ve uluslararası uzun metraj film yarışmaları ile film üretiminin gelişimine destek olmak, bu alandaki sanat icrasının artmasını teşvik etmek ve türün yönetmenlerine katkıda bulunarak, uzun metraj filmler sinemaseverler ile yönetmenleri bir araya getirmek amaçlanmaktadır. 

Yarışmanın bu yılki jürisinde; Genç yönetmen Doğan Ümit Karaca, oyuncu Erkan Bektaş, oyuncu Gizem Erman Bektaş, senarist Hakan Haksun, Senarist- yazar Eylem Tok, eğitimci akademisyen Bahar Zozan Ok ve Elazığlı yapımcı Baran Mayda yer alırken uluslararası jüri başkanlığı İran sinemasından yönetmen ve yapımcı Zohreh Zamani, Hollanda’dan Clementine Ederseen, İtalya’dan Lia Beltrami, Norveç’ten Gyda Velvin Myklebust, oyuncu Numan Çakır ve araştırmacı yazar Ahmet Bulut yer alıyor.

ULUSAL VE ULUSLARARASI KATEGORİ FİNALİNDE 10'AR  FİLM YARIŞACAK
Çayda Çıra Film Yarışması’na bu yıl 27 farklı ülkeden 1.350 kısa ve uzun metraj film başvuruda bulundu.

Festivalde yer alan tüm filmler bu yıl da ücretsiz olarak 01-05 Kasım tarihleri arasında Elazığ Nuretttin Ardıçoğlu Salonu, Bünyamin Eroğlu Belediye Salonu ve Elazığ Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kız ve erkek yurtlarında gösterimler yer alırken, Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesinde atölye çalışmaları yer alacak.

Festival filmleri,  Çaydaçıra Film Festivali web sitesinden açıklanan gün ve saatlerde salonda ve çevrim içi platform üzerinden ücretsiz takip edilebilecek. Film gösterimlerinin yanı sıra programda yer alan film ekipleri ile yapılacak söyleşiler de festivalin youtube kanalı üzerinden erişilebilir olarak izlenebilecek.

Festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm gösterimlerini ücretsiz olarak sinemaseverlere sunacak. Sinemaya destek veren tüm destekçilerimize teşekkürler...

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN