Cennetin Anahtarı Sizde

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunuyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Değerli vatandaşlar, her alanda çektiğiniz sıkıntılara rağmen, bu olumsuzluklara sebep olanların görülmemesi ya da görmezden gelinmesi sosyolojik açıdan incelenmesi gereken bir durumdur. Bakıyorum içinde bulunduğu durumdan şikayet etmeyen yok. Kimi iktidarı, kimi vatandaş da muhalefeti sorumlu tutmakta ve tercihleri söz konusu olduğunda cehennemi yaşayan toplumun büyük bir kısmı gören göz yerine bakan gözle  baktığından olsa gerek cennettte yaşadığını zannediyor. Fıkra bu ya;

Bir Fransız, bir Alman ve bir Türk Lucas Cranach’ın "Adem ve Havva Cennet Bahçesinde" tablosuna yorum yapmak üzere müzede buluşuyorlar. Alman, tabloya bakıyor ve "Bedenlerinin kusursuzluğuna bakar mısınız? Adem ile Havva mutlaka Alman olmalı" yorumunu yapıyor. Fransız, Alman'a karşı çıkmış ve "Havva ne kadar güzel, Adem ne kadar yakışıklı. Bu kadar çekici olduklarına göre,
hiç kuşkusuz Fransız olmalılar." demiş. Bunun üzerine Türk, tabloyu uzun uzun izledikten sonra Alman ve Fransız’a dönerek "Bunlar kesin Türk'tür. Üstte yok, altta yok, elmadan başka bir yiyecek yok. Ancak  hala kendilerini cennette zannediyorlar." demiş.

Aynı tabloya üç farklı bakış ve üç farklı yorum. Günümüzde yüzde 80’i yoksulluk sınırının altında olan halkımız kendilerine yaşamı cehennem eden iktidara hangi açıdan bakıyorlar bilemem ama genel olarak, “Cennet gibi bir hayat” ifadesi halkımızın bir kısmı için maddiyet, birçoğu için maneviyat, bazıları için ise kariyer anlamı taşıdığını görüyorum.  Ancak adaletin, özgürlük ve demokrasinin olmadığı yerlerde özetle çağdaş, demokrat ve laik Cumhuriyetin yaşamadığı yerlerde anahtarınız ne olursa olsun sadece cennette yaşadığınız hayali ile avunursunuz. Öyleyse korkuların esiri olmamalı ve özgür iradenizi değişim yönünde ortaya koymalısınız.

Bunu neden söylüyorum, çünkü; İktidarın uygulamaları sonucu yaşamları cehenneme dönen insanlarımızı, hem günümüzdeki olumsuzluklar hem de Erdoğan yönetiminin sorunlara bakış açılarının tutarsızlığı korkutmaktadır. Sizler huzurlu bir yaşam için yaşadıklarınızı akıl süzgecinizden geçirmeli ve arzu ettiğiniz yaşama ulaşmanın kriterlerini belirleyerek tercihlerinizi değişimden yana yapmalı ve kendi cennetinizi oluşturacak yönetime yetki vermelisiniz. Unutmayın cennetin anahtarı sizde.         
 
Selam ve saygılarımla                                

Cezmi Orkun
Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı
(Enerji, Tabii Kaynaklar ve Madencilik Politikaları Başkanı)
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN