Çocuklar Derse Sporla Başladı

Çatalçeşme ilkokulunda sportif etkinlik düzenlendi.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Öğrencilerin okula keyifle devam etmesi, kaygılarının azalması ve sporla tanışmaları için Çatalçeşme ilkokulu tarafından spor etkinlikleri düzenlendi. Etkinliğe Okul Müdürü Hüseyin Avni Akman , Elazığ Gençlik İl Spor Müdürlüğü Atletizim Antrenörü Şeniz Balcı ve Okul İdarecileri katıldı .Etkinlikte öğrenciler gruplar halinde antrenörler ve öğretmenleri eşliğinde ısınma hareketleri yaparak başladı.

Okul Müdürü Hüseyin Avni Akman , spor etkinliklerin çocukların motivasyonu artırdığını söyleyerek, amaçlarının sadece kendi okullarında değil il genelinde spor etkinliği yayınlaştırmak olduğunu kaydetti.

ÇOCUKLARDA MOTİVASYONU ARTTIRIYOR

Çatalçeşme İlkokulu Müdürü Hüseyin Avni Akman etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 33 yıldır

Öğretmen olduğunu söyleyerek, “Gönülden bu işi yapıyoruz. Çocukları çok seviyoruz. Her dersin temelini çocuklara vermek istiyoruz. Matematik, Türkçe olduğu gibi bir de beceri derslerimiz var. Beden eğitimi, müzik, resim gibi. Özellikle bu dersler ilkokul ve okul öncesi çocuklarda motivasyonu çok arttırıyor. Biz bu bantta düşünerek önceki dönemde de Cumhuriyet İlkokulu Müdürlük döneminde de haftada bir mutlaka öğrencilerimizi sabah sınıflarımızı almadan sporla güne başlıyorduk. Çocukların motivasyonu çok artıyor. Bunun da farkına varınca devamını getirdik.” dedi

DEVAM ETTİRECEĞİZ

Çocukların, spor yaparak mutlu olduklarını söyleyen Müdür Akman, “  Bu sene de Çatalçeşme İlkokulu'nda bunu hızlıca gündemimize aldık. Sizleri de takip ettiğiniz gibi ilk gün olmasına rağmen çocuklar belli bir düzende Şenis Hanım'ın önderliğinde güzel bir spor yaptılar. Çok mutlu oldular. Herkes buna şahit oldu. İnşallah bunu devam ettireceğiz.” Şeklinde konuştu

 AMACIMIZ ELAZIĞ’DA YAYGINLAŞTIRMAK

Amaçlarının sadece kendi okullarında değil il genelinde spor etkinliği yayınlaştırmak olduğunu kaydeden Müdür Akman, “ Bizim gayemiz sadece okulumuzda değil Elazığ'a yaygınlaştırmak. Tabii biraz da gönül işi. İleride de göreceksiniz. Sadece biz bununla kalmayacağız. Çatalçeşme İlkokulu'nun birçok faaliyetleri var. Bunlar da peyderpey gündeme alacağız İnşallah. İl müdürümüzle, sayın valimizle bunları da görüşerek ilçe çapına, hatta gerekirse ülke çapına girmeye çalışacağız. Yani biz her zaman şunu söylüyoruz. Elazığ'da eğitimin güneşi doğudan doğmaya da devam ediyor. inşallah Elazığ'ı kapsayacak şekilde de yükselecek.. Sayın velilerimiz şu anda yaklaşık 680 öğrenciyi  bize emanet etmiş durumdalar. Biz bu öğrencilere bakmak zorundayız. Topluma faydalı, yararlı bir şekilde kazandırmak zorundayız. ” İfadelerini kullandı.


 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN