Couchbase, Capella Veri Tabanını Google Cloud'da Kullanıma Sunuyor

Couchbase, Capella Veri Tabanını Bir Hizmet Olarak Veri Tabanı Modeliyle Google Cloud'da Kullanıma Sunuyor

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Google Cloud’un geniş altyapısında geliştiriciler uygulamaları kurmakta ve ölçeklendirmekte maksimum esnekliğe ulaşıyor. Şirket, yüksek performanslı ve kullanımı kolay finansal esneklik sağlayan modele çoklu bulut yetkinliklerini ekliyor.

Kurumsal uygulamalar için tasarlanan modern veri tabanlarının lideri Couchbase Inc. (NASDAQ: BASE) ,Couchbase Capella’nın bir hizmet olarak veri tabanı (DBaaS) modeliyle Google Cloud’da kullanıma sunulacağını açıkladı. Müşteriler Capella’yı artık daha esnek kullanabilecek. Böylece Capella’nın uygulama eşleşmesi gelişirken, rakiplerinden daha üstün fiyat politikasıyla hem hibrit hem de çoklu bulut stratejilerini tek bir platformda destekleyecek.

Google Cloud’un teknoloji iş birlikleri direktörü Ritika Suri, “Dijital dönüşüm sürecindeki şirketler için veri tabanı uygulamalarının geliştirilmesi ve uygulanmasının önemi giderek artıyor” diyor ve ekliyor: “Couchbase, Capella’yı Google Cloud’un güvenli ve esnek küresel altyapısı altında kullanıma alarak müşterilerine uygulama gelişimlerini hızlandırmanın uygun maliyetli bir yolunu sunuyor.”

Tamamı yönetilen bir hizmet olarak veri tabanı (DBaaS) modeliyle Capella, veri tabanı yönetimi yükünü azaltır, maliyetleri düşürür ve hem kurumsal uygulamalar ölçeğinde performans hem de geliştiriciler için veri tabanı esnekliği sağlar. Geliştiriciler ve kurumlar boyunca SQL’nin Capella’nın sorgulama dili olarak kullanılması öğrenme ve kullanım eğrisini önemli ölçüde aşağıya çeker.

Couchbase Capella’nın müşterilere sağladığı faydalar şöyle:

● SQL kadar kolay. SQL kullanıcıları başka bir sorgulama dili öğrenmeksizin ve birkaç tıkla uygulamaya geçerek, geliştirme yapabilirler. Tek yönetici paneli çoklu cluster yapısını, çoklu bölgeyi ve çoklu bulut operasyonlarını basitleştirir.

● Kullanım senaryolarının çeviklikle gelişimi. Geliştiriciler çoklu model yetkinliklerine (doküman, anahtar değeri, arama metni, analitik) ve veri yapısında esnekliğe ulaşacaklar. Böylece tek bir platformda operasyonel ve işlem bazlı iş yüklerini sırtlayacak uygulamaları geliştirebilecekler. Kullanıcılar tercih ettikleri programlama diliyle 10 farklı yazılım geliştirme kitinden (SDK) birini seçebilir.

● Üstün performanslı ve uygun maliyetli geniş kullanım alanı. Couchbase Capella’nın eşsiz gerçek zamanlı ve bellek öncelikli mimarisiyle yüksek derecede interaktif ve kişiselleştirilmiş uygulamalara milisaniyede yanıt verilirken, kullanıcılar ölçeklendikçe daha uygun bir fiyat sunuluyor.

● Çoklu bulut. Google Cloud genişlemesiyle müşteriler bulut hizmet tedarikçilerindeki uygulamaları birkaç tıkla kolaylıkla kurup, çalıştırabilecekler.

Couchbase’in ürün yönetimi ve iş operasyonlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Scott Anderson, “Capella’nın Google Cloud’da sunulmasıyla müşterilerin tek bir tedarikçiden çok daha geniş bir alanı kapsayan kullanım senaryolarında çeviklikle geliştirme yapabileceği, esnek çoklu model erişimi ve veri yapı yetkinliklerini sağlıyoruz” diyor ve ekliyor: “Müşterilerimiz modernizasyon stratejilerini gerçeğe dönüştürmekte Couchbase’i dikkate alıyor. Capella’nın Google Cloud’da kullanımına ilişkin müşterilerimizden ciddi bir taleple karşılaştık. Couchbase Capella’yı Google Cloud’a genişleterek büyümelerini hızlandırıyor ve ürün inovasyonunu müşteri bazında yapmalarını sağlıyor, bunu yaparken de bulut hizmet tedarikçilerinde esnekliği mümkün kılıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN