CUMHURBAŞKANLIĞI SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANI DEMİR, BAŞKAN ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Elazığ'da Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı makamında ziyaret etti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve beraberindeki heyeti ağırlayan Başkan Şerifoğulları, “Kıymetli hemşehrimiz İsmail Bey'i şehrimizde ağırlamaktan büyük onur duyduk. Kendileriyle hem şehrimiz, hem de savunma sanayimizdeki gelişmelere ilişkin istişarelerde bulunduk. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin savunma sanayindeki güçlü hamlesiyle tarih yazarak üreten ve ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, “Savunma sanayindeki millilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’e ulaşmış durumdadır. Bugün savunma sanayi ürünlerimiz uluslararası arenada gıptayla takip ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde savunma sanayinde kazandığımız başarılar, milli silahlarımız, milli uçaklarımız, İHA’larımız, SİHA’larımız, Akıncılarımız, Kızılelmalarımız, milli gemilerimiz, milli uydularımız, milli tankımız hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Ülke olarak pek çok alanda olduğu gibi savunma sanayinde de yerli ve milli kazanımlarla Cumhuriyet’imizin 100. yılına büyük bir gururla ulaşıyoruz. Savunma sanayisinde kaydettiğimiz ilerlemeler, küresel, siyasi ve ekonomik güç olma hedefimiz ve elbette Türkiye Yüzyılı hedefimizde kilit rol oynayacaktır.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN