'CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!'

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, 29 Ekim 1923'ün gurur dolu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti…

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

M.Nafiz Koca mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde destansı bir inanç ve kararlılıkla ve Türk halkının tüm imkânsızlıklara rağmen eşine az rastlanır tarihi bir zafer kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrasında, milli iradenin tecellisinin, cumhuriyetin ilanıyla sağlandığını belirterek Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü milletçe kutlamanın büyük gururu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

*CUMHURİYET, KAHRAMAN ECDADIMIZDAN BİZLERE EMANETTİR.

29 Ekim 1923’ün gurur dolu tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydeden Başkan Koca; "Mukaddes Vatanımızın bütünlüğü, Milletimizin birliği uğruna, tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş mücadelesi vererek kazandığımız Kurtuluş Savaşı’nın ardından “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” şiarıyla ilan edilen Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu milletçe hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyet; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, istiklâli ve istikbali uğruna ölüme meydan okuyan, milli ve manevi değerlerini çiğnetmeyen, her türlü zorluk ve yokluğa rağmen Kurtuluş Savaşımızı eşsiz bir zaferle taçlandıran kahraman ecdadımızdan bizlere emanettir. Bu emanet, Devletimiz için sadece bir yönetim şekli değil, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, “Cumhuriyet'in geleceğe büyük bir ümitle bakmamızı sağlayan gurur verici atılım ve başarıları, her türlü zorlu engelin aşılması konusunda bizlere güç vermesi dileğiyle. 'Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun'.”
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN