Doğa Dostu Bisiklet Yolları Projesiyle Özel Taşıt Kullanımının Azalmasını Hedefliyoruz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın seçim vaatlerinden biri olan Doğa Dostu Bisiklet Yolları Projesi her detayı ile vatandaşların takdirini topluyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi, şehrin değerini artıran ve insanların sosyalleşmesi adına yeni yaşam alanı oluşturan projelerini bir bir hayata geçirmeye devam ediyor. 
Bu kapsamda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi içerisinde yer alan Doğa Dostu Bisiklet Yolları’na vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.
Malatya yolu Hazardağlı Kavşağı ile Hilalkent Alt Kavşağına kadar olan mesafede 7200 metrelik alanda hayata geçirilen bisiklet yolu ve kaldırım düzenlemesi projesi; kent estetiğine katkı sağlaması, çevre dostu proje olması, sportif faaliyet yapılan alanları artırması ve yapıldığı konum itibariyle rahatlıkla ulaşılabilecek bir yerde olmasıyla Elazığlı vatandaşlardan tam not alıyor.
BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ÖZEL TAŞIT KULLANIMININ AZALMASINI HEDEFLİYORUZ”
Sağlıklı bir yaşam için alternatif ulaşım aracı olan bisikletin kullanımının yaygınlaştırılması için bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını düşünerek buna en uygun ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarımızı tamamladık. Malatya yolu Hazardağlı Kavşağı ile Hilalkent Alt Kavşağı'na kadar olan mesafede 7200 metrelik alanda bisiklet yoluyla birlikte bisiklet parkları, çocuk oyun alanları, dekoratif oturma birimleri, yürüyüş ve gezinti yolları, çevresel aydınlatma armatürleri, spor aletleri, yön çizgileri, levhalandırma ve yeşil alan çalışmalarını yaptık. Bisiklet yolu projesiyle hem özel taşıt kullanımının azaltılmasını hem de buna bağlı olarak hava ve gürültü kirliliği ile karbon emisyon oranlarının azaltılmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız hizmete sunduğumuz yolda aileleriyle huzurlu bir şekilde bisiklet kullanabilecek, yürüyüş yapabilecek ve oturma alanlarına beraber vakit geçirebileceklerdir.” dedi.
“BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRDI” 
Yapılan bisiklet ve yürüyüş yolundan çok memnun olduklarını ve aileleri ile birlikte rahat vakit geçirebildiklerini ifade eden vatandaşlar ise Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na yapılan hizmetten dolayı teşekkür ettiler.
“Bisiklet ve yürüyüş yolu bizlere hem büyük kolaylık sağlıyor hem de bulvara güzel bir renk kattı. Artık bu bölgede bisiklet kullanan vatandaşlar trafiğe takılmadan rahatlıkla gidip gelebilecek. Bizler bisiklet yolunun uygun olan her bölgeye, yola yapılmasını istiyoruz. Bu hem hareket yaratıyor hem de trafik sorunun ortadan kaldırıyor. Bisiklet yollarının yapılmasıyla birlikte bisiklet kullanımının da şehirde artacağına inanıyoruz. Bu projeyi Elazığ’ımıza kazandıran Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” 
“Elazığ Belediyesi tarafından Elazığ’ımıza çok iyi hizmetler yapılıyor. Belediyemiz yaptığı her proje ile güzel işler çıkardığı gibi bu projeyle de güzel bir iş çıkardı. Bu yolun hem yürüyüş yolu hem de bisiklet yolu olarak yapılması bizler için harika bir hizmet oldu. Ailemizle birlikte burada hem yürüyüş yapabiliyoruz hem de güzel vakit geçirebiliyoruz. Konumu itibariyle de buraya yapılmış olması herkesin rahatlıkla ulaşabilmesini sağlıyor. Bizlere böyle bir memnuniyeti yaşattığı için Elazığ Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaların ilimizde devam ettirilmesini diliyoruz.”
 “Bu bisiklet ve yürüyüş yolu buraya büyük değer kattı, bölgenin değerini artırdı. Çok güzel bir düzenleme oldu. Biz yapılan hizmetlerden çok memnunuz. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ederim.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN