DOLU DOLU 4.5 YIL

Göreve geldiği günden itibaren söz verdiği projeleri hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sadece muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyeleri değil AK Partili birçok belediyeyi de proje gerçekleştirme oranıyla geride bırakarak 'FARK VAR' dedirtti.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, görevi devraldıkları Mart 2019’dan beri 4.5 yılda Elazığ'ı önemli yatırımlarla buluşturduklarını, seçim dönemi söz verdikleri projelerin % 80’ini tamamladıklarını söyledi.

BÜYÜK BİR AŞK VE HEYECANLA..
Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  4.5 yıllık çalışmalarını İl protokolünün, STK temsilcilerinin, basının ve çok sayıda vatandaş katıldığı tanıtım programda kamuoyu ile paylaşarak, görev süresi boyunca, yarınlara güvenle bakan, modern şehircilik anlayışı ile yaşam memnuniyetinin yüksek olduğu bir şehir inşa etmenin gayretiyle çalıştıklarını kaydetti. Başkan Şerifoğulları, tek dertleri ve gayelerinin  Elazığ’a ve Elazığlılara  hizmet olduğunu söylerken,  “Büyük bir aşk ve heyecanla Elazığ'ımızı geleceğe taşıyoruz. Gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden,  Elazığ’ımız için geleceğimiz için hayal ettiklerimizi birer birer ete kemiğe büründürerek hizmete dönüştürmenin gururunu yaşıyoruz.  Öncelikle şunun altını çizmeliyim ki doğduğum, büyüdüğüm bu topraklara ve insanımıza hizmet etmeyi Yaradan’ımızın en büyük lütfu olarak görüyorum. Bunun için şükrediyorum. Bunun için büyük onur ve gurur duyuyorum. Görev süremiz boyunca, yarınlara güvenle bakan, modern şehircilik anlayışı ile yaşam memnuniyetinin yüksek olduğu bir şehir inşa etmenin gayretiyle çalıştık." diye konuştu.

 HEMŞEHRİLERİMİZLE  GÜÇLÜ GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURDUK
Başkan Şerifoğulları, hizmetleri yaparken önceliklerinin Gönüller inşa etmek, gönüllerde yer alabilmek olduğunu kaydederken,  “Meydanlar, yaşam alanları, yollar, parklar kısaca her türlü fiziki çalışma yapılır. Elhamdülillah bugüne kadar da hepsini en güzel şekilde yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.” dedi

DUALAR YOLUMUZU AYDINLATTTI
Temel hizmetlerden, üst yapıya, kültürden sanata, sosyal belediyecilikten çevresel faaliyetlere her alanda çok kıymetli yatırımlar yaptıkları söyleyen Başkan Şerifoğulları, “Gönül belediyeciliği diyerek çıktığımız bu yolda Rabbime binlerce kez hamdolsun ki hemşehrilerim gönül kapılarını bizlere sonuna kadar açtılar. Bu şehirde yaşayan her bir hemşehrimle güçlü gönül köprüleri kurduk. Onların kalbi duaları yolumuzu aydınlatarak gücümüze güç kattı. Hemşehrilerimin bu kalbi desteği için Rabbime hamd ediyor, her bir hemşehrime sonsuz şükranlarımı sunuyorum.  Bugüne kadar gerek bakanlıklarımız ve gerekse genel müdürlükler bazında yürüttüğümüz çalışmalarda taleplerimiz karşılık buldu ve hep olumlu sonuçlar aldık. Şehrimize sağladıkları bu kıymetli destekleri için başta Türkiye Yüzyılı’nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza ve bürokratlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

 YAŞAM KALİTESİNE DEĞER KATMAK
Memleket sevdasıyla yola çıktıklarını tek gayelerinin bu şehirde yaşayan vatandaşların yaşam kalitesine değer katmak olduğunu aktaran Başkan Şerifoğulları geride kalan 4,5 yılı ve şehre kazandırdıkları hizmetleri şu başlıklar altında sıraladı.

“2023 YILI BÜTÇESİNİN 3’TE 1 ORANINA DÜŞÜRDÜK”
“Şehrimizi kendisine yakışır hizmetlerle buluşturduk. Bütçemizi özenli bir şekilde kullanarak, israf etmeden hizmet ürettik. Oluşturduğumuz mali disiplin doğrultusunda Göreve başladığımız gün Elazığ Belediyesi’nin bütçesi 450 milyon TL iken, borcu ise bütçesinin 1.5 katından fazlaydı. Bugün geldiğimiz noktada görev süremiz boyunca 2.5 milyar TL yatırım yapmamıza rağmen borcumuzu 2023 yılı bütçesinin 3’te 1 oranına düşürdük. Kararlı ve emin bir şekilde uyguladığımız mali disiplinle, borcumuzu bitirmeye kararlıyız. Gelir ve gider bütçelerimiz arasındaki yüzde 90’nın üzerinde oluşturduğumuz denge, bu işi ne kadar doğru yaptığımızın bir göstergesidir. Sağladığımız bu dengeyle Türkiye’de örnek belediyeler arasında yer alıyoruz. Hizmet süremizde genel bütçemizin yaklaşık yüzde 40’nı yatırım bütçemize aktararak şehrimizin gelişimine değer kazandıran projelerimizi bir bir hayata geçirmiş olduk. Ayrıca yatırımlarımızı sürdürürken bir yandan da ekonomimizi güçlendirmenin gayreti içerisinde olduk. 2019 yılı öz gelirlerimiz 145 milyon 625 bin TL iken 2023 yılının ilk 9 ayını baz aldığımızda öz gelirimiz 761 milyon 197 bin TL’ye ulaşmıştır. 31.03.2019 tarihinde EBUAŞ’ın toplam borcu 159 milyon 140 bin TL idi. Ancak alınan kredilerin EURO olarak alınması nedeniyle oluşan kur farkından dolayı EBUAŞ’ın mevcut borcu bugün itibariyle 402 milyon 860 bin TL’dir. Bu kadim şehrin insanları bizim yaptığımız hizmetleri görüyor. Bugüne kadar ‘İki günü birbirine eşit olan ziyandadır’ anlayışıyla şehrimize hizmet ettik, çalışmalarımızı, projelerimizi ve yatırımlarımızı her geçen gün artırdık. Hemşehrilerim rahat olsun, emanetleri emin ellerde. Bir saniye dahi olsa emanete sahip çıkma bilincinden uzaklaşmadık. Elazığ Belediyemizin bir tek kuruşunu dahi israf etmedik. Beytülmala el uzatmadık, uzatmak isteyenlere de elhamdülillah fırsat vermedik. Bu anlayışla şehrimiz için çalışmaya, şehrimiz için üretmeye devam ediyoruz.”

“ALTYAPI SORUNUNU NE PAHASINA OLURSA OLSUN ÇÖZECEĞİZ DEDİK”

“Şehrimizin en önemli problemi olarak gördüğümüz altyapı sorununu ne pahasına olursa olsun çözeceğiz dedik. Şehrin geleceğini ön planda tutarak siyasi geleceğimize mal olsa dahi diyerek altyapı yenileme çalışmalarımızı başlattık ve en büyük yatırımı yerin altına yaptık. Çünkü bizim derdimiz memleket. Memleketin derdine derman olmak, ihtiyacına çözüm bulmak.

116 KM İÇME SUYU HATTI 17 KİLOMETRE KANALİZASYON HATTI VE 11 KM YAĞMUR SUYU DÖŞENDİ
Bugüne kadar içme suyu hattı yenileme çalışmalarımız doğrultusunda 116 km içme suyu hattı döşendi. Yani Elazığ’dan Malatya’ya kadar içme suyu hattı döşedik. Yine çalışmalar doğrultusunda 17 kilometre kanalizasyon hattı ve 11 km yağmur suyu hattı imalat çalışması gerçekleştirdik. İnşallah çalışmalarımız tamamlandığında ömrünü çoktan tamamlamış olan şehrimizin altyapısı yenilenecek, hemşehrilerimiz kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak, ayrıca altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlanmış olacak.

ALTYAPISI SAĞLAM OLMAYAN BİR ŞEHİR İÇİN HER ŞEY BİR MAKYAJDAN İBARETTİR
Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarıyla da yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklı oluşan sorunlar çözüme kavuşmuş olacak. Şehir için zorlu bir süreç olduğunu biliyorum. Çalışmalardan dolayı yollarımız bozuluyor, sularımız kesiliyor. Hemşehrilerimin yaşadığı tüm sıkıntıların farkındayım. Bu zorlu yükün altına girmeyip, asfaltın üzerine asfalt döker, döktüğümüz asfaltla övünebilirdik. Ancak biliyoruz ki altyapısı sağlam olmayan bir şehir için her şey bir makyajdan ibarettir. Biz kolay olanı değil, şehrin geleceği için yapılması gerekeni yani zor olanı tercih ettik. Elhamdülillah yüzümüzün akıyla çalışmalarımızı başlattık ve sürdürüyoruz. Hemşehrilerimin desteği Rabbimin yardımıyla bu büyük yatırımı şehrimize kazandırıyor, şehrimizin altyapı sorununu çözüyoruz.”

“BİYOLOJİK ATIK SU ARITMA TESİSİMİZİN İNŞA ÇALIŞMALARI BÜYÜK BİR HIZLA İLERLİYOR”
“Yine hem şehrin altyapısına yönelik hem de çevresel açıdan çok çok önemli bir yatırımı daha şehrimize kazandırıyoruz. Hem altyapı hem de çevre bakımından büyük bir öneme sahip İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisimizin inşa çalışmaları büyük bir hızla ilerliyor. Şehrimize kazandıracağımız ileri biyolojik atık su arıtma tesisimiz ile Elazığ’ımızın gelecek on yıllarında önemli bir ihtiyacını daha gidermiş olacağız. Çalışmaların yüzde 25 oranında tamamlandığı tesisimizde günlük 150 bin metreküp atık su arıtılarak yeniden doğaya deşarj edilecek. Ve böylece çevremizi korumaya yönelik çok önemli bir projeyi şehrimize kazandırmış olacağız.”

CUMHURİYET MEYDANI VE YERALTI OTOPARKIMIZI HEMŞEHRİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK
“Tarih boyunca şehirler meydanlarıyla anılmıştır. Meydanlar şehirlerin kimliği olmuştur. Şehrin nefes aldığı, şehrin kalbinin attığı mekanlar olmuştur. Şehrimiz yıllardır bunu konuşuyordu. Yapıldı yapılacak derken şükürler olsun ki Rabbim bizlere nasip etti, şehrimize bir değil iki meydan birden kazandırdık. Cumhuriyet Meydanı ve 940 araçlık yeraltı otoparkımızı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. 38 bin metrekarelik alanı Cemiloğlu Parkını da kapsayacak şekilde bir eser olarak şehrimize kazandırdık. İkinci olarak da şehrimizde insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu noktada yer alan, 15 Temmuz ruhunu yaşatan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na yepyeni bir kimlik kazandırarak hizmete sunduk.”

 AHMET TEVFİK OZAN FUAR VE KONGRE MERKEZİMİZİ ŞEHRİMİZE KAZANDIRDIK...
“Şehrimizde 30 yıldır konuşulan fuar ve kongre merkezimiz bugünümüz ve yarınlarımıza armağanımızdır. Hem konumu hem de kapalı fuar ve sergi alanı, çok amaçlı salonları, toplantı salonları, fuaye alanı, STK’larımıza tahsis ettiğimiz ofisleri ve nikah salonlarıyla şehrimize çok yakıştırdığımız Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezimizi şehrimize kazandırdık. Nitelikli fuarlar düzenlenmesi için şimdi söz şehrimizin dinamiklerinde. Şehrimizi fuarcılık noktasında markalaştırmak için hiçbir bahanemiz yok, şimdi kolları sıvama vaktidir.”

KAPALI ÇARŞI VE ÇEVRESİNE CAZİBE KAZANDIRDIK
Elazığ’ımızı yepyeni kazanımlarla güçlendirirken bir yandan da sahip olduğumuz tarihi değerleri yaşatmanın gayreti içerisindeyiz. İşte bu gayretimizin bir ürünü olan ‘Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor Projemizle’ şehrimizin kalbinin attığı Kapalı çarşı ve çevresine cazibe kazandırdık. 100 yıllık tarihiyle şehrimizin ticaretinin nabzının attığı Kapalı Çarşı’da restorasyon çalışması gerçekleştirdik.

TARİHİ BAKIRCILAR ÇARŞISI
Yine çalışmalarımız doğrultusunda Tarihi Bakırcılar Çarşısında yer alan 95 adet dükkanda güçlendirme, cephe giydirme, tek tip tabela, yol ve kaldırım yenileme çalışması gerçekleştirdik. Projemizin üçüncü etabı olan Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstünde 114 dükkânda cephe yenileme çalışması, yol-kaldırım ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdik. Şehrimizin ticaretinin attığı bu alan hayranlık uyandıran bir atmosfer kazandı.

KENT MÜZESİ OLARAK DÜZENLİYORUZ
Projemizin son etabında ise yeni ve çok kıymetli bir çalışma başlattık. Bu çalışma şehrimiz açısından simgesel bir çalışma olacak. 1896 yılında inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren tarihi binayı, atıl konumundan kurtararak kent belleğinin kayıt altına alınacağı, toplumsal hafızayı canlı tutacak kent müzesi olarak düzenliyoruz.

MÜZELER ŞEHRİ ELAZIĞ’ PROJEMİZ
Elazığ’ımız binlerce yıl öteden gelen köklü geçmişiyle her anlamda çok güçlü bir birikime sahiptir. Sahip olduğumuz değerlerin bugünde yaşaması ve geleceğe taşınması adına bugüne kadar çok kıymetli adımlar attık. Vaatlerimiz arasında yer alan ‘Müzeler Şehri Elazığ’ projemiz doğrultusunda her biri ayrı bir değer olan üç müzemizi şehrimize kazandırdık.

SAĞIR MÜFTÜ KONAĞI
Harput mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Sağır Müftü Konağı’nı basın tarihine ışık tutan, basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı Basın Müzesi olarak şehrimize kazandırdık.

HARPUT MUSİKİ MÜZESİ
 Harput Konağı’nı ise Türk müziğinde istisnai bir yere sahip Harput musikisinin tüm unsurlarıyla yaşatıldığı Harput Musiki Müzesi olarak hizmete sunduk.

HOCA HASAN HAMAM MÜZESİ
Osmanlı mimarisine uygun olarak 1600’lü yıllarda inşa edilen ve büyük ölçüde yıkılmış olan tarihi Hoca Hasan Hamamında muhteşem bir çalışmaya imza attık. Harput’un girişinde yüksek ve görkemli kubbesiyle dikkat çeken ve özgün kullanımına uygun olarak restore edilen tarihi yapıyı Hoca Hasan Hamam Müzesi olarak şehrimize kazandırdık.

BELEDİYE KONUKEVİ
Harput’ta hayranlık uyandıran çalışmalarımız kapsamında hemen girişte yer alan ve mülkiyeti Belediyemize ait beş adet tescilli konağı gerekli çalışmaların ardından Belediye Konukevi olarak düzenledik. Harput’umuzdaki geleneksel mimari dokuya uymayan tescilsiz yapıları, tarihi ve kültürel dokuya uygun hale getirmek için cephe iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor.

SARAHATUN MEYDANI
Sarahatun Meydanı’nda yer alan El Emeği Göz Nuru Çarşısını yeniden düzenleyerek, yepyeni bir mekâna dönüştürdük. Harput’un sivil mimarisini yansıtan 19. yüzyıla ait önemli bir eser olan Sunguroğlu Konağı’nın bodrum katını, sergi salonu olarak hizmete açtık. İnanç turizmi açısından tarihi camileriyle de ön plana çıkan Harput'umuzda 1500’lü yıllarda inşa edilen Ahmet Bey Camiini restorasyon çalışmalarıyla yenileyerek, ibadete açtık. Harput’u ziyaret eden yerli ve yabancı konuklara yönelik Turizm Danışma Ofisi oluşturduk.”

OTOBÜS TERMİNALİ İNŞA ÇALIŞMALARIMIZ TAMAMLANDI
 Şehrimizin vizyonuna yakışmayan ve ihtiyacı karşılayamamasından dolayı yıllardır beklenen yeni şehirlerarası otobüs terminali inşa çalışmalarımız tamamlandı. Çevre düzenleme, yapısal ve bitkisel peyzaj çalışmalarımızın da tamamlanmasıyla şehrimizin dışa açılan kapısı olan şehriler arası otobüs terminalimizi şehrimize yakışır bir kimlikle hizmete sunacağız. Mevcut terminal binamızın yanında yer alan alanda ise Traktörcüler Sitesini inşa ederek hizmete sunduk. Komşu iller ve ilçeler arası ulaşımın sağlandığı mini terminal binamızı da mevcut yerinde yeniden inşa ederek hizmete sunduk.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Şehrimizde depreme hazırlık noktasında yapılması gerekenleri hükümetimizin güçlü desteğiyle titizlikle yürütmeye devam ediyoruz. Seçim öncesi Karşıyaka Mahallesinin Kentsel Dönüşüm sorununu çözüme kavuşturacağımızı vadetmiştik. Bu vaadimiz doğrultusunda 24 Ocak depreminden önce Karşıyaka Mahallemizde harabe görünümündeki konutların yer aldığı 6 hektarlık alanda çalışmalarımızı başlattık. Bu alanda inşa edilen 439 konut hak sahiplerine teslim edildi. Abdullahpaşa Mahallemizde toplam 160 konut ve 20 adet ticari alanı kapsayan Kentsel Dönüşüm Projemizde de sona geldik. Konutlarımızı inşallah en kısa zamanda teslim edeceğiz.  Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kesintisiz devam ederken Aşağı Demirtaş-Hankendi sınırları içerisinde, 560 dönüm alan üzerine yatay mimariyle inşasına başladığımız Batı Prestij Konutları ile de örnek bir projeye imza atıyoruz. Proje doğrultusunda konutların satışından elde edilecek geliri şehrimizin kentsel dönüşüm çalışmalarına kaynak olarak aktaracağız. Ayrıca başlattığımız bu çalışma kapsamında kentsel dönüşümün gerçekleştirileceği her bir konut için de Elazığ Belediyesi olarak 75 bin TL karşılıksız nakdi destek sağlıyoruz. 

TOPRAKSIZ TARIM VE FİDE ÜRETİMİNİ BAŞLATTIK
Şehrimiz adına hem üretim noktasında hem de istihdam noktasında çok çok önemsediğim bir başka çalışmamız olan ve bölgemizde tek olma özelliğine sahip Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahası’nda, oluşturduğumuz sera alanında topraksız tarım ve fide üretimini başlattık. İlk etapta yıllık yaklaşık 20 milyon yerli fide üreteceğiz. Şehrimiz adına önemli bir kazanım olan bu yatırımımızı güçlendirmeye ve üreten bir şehir olma yolunda ilerlemeye devam edeceğiz.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİMİZİ SICAK BİR YUVA KİMLİĞİYLE HİZMETE SUNDUK

Adil bir hizmet anlayışıyla toplumun tüm kesimlerini kucaklama hedefimiz doğrultusunda şehrimize kıymetli bir değer kazandırdık. Engelli kardeşlerimizin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam merkezi olan Engelsiz Yaşam Merkezimizi sıcak bir yuva kimliğiyle hizmete sunduk. Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik her yatırım, geleceğe yapılmış en kıymetli yatırımdır.

21 SEMT KÜTÜPHANESİNİ DE HİZMETE SUNDUK
Şehrimize bir marka değer olarak kazandırdığımız Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanemize ek olarak çocuklarımız ve gençlerimiz için “Her Mahalleye Semt Kütüphanesi” projemiz kapsamında binlerce kitapla zenginleştirilen 21 yeni Semt Kütüphanesini de hizmete sunduk. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitemizi artırmak adına Zabıta Müdürlüğü yeni hizmet binamızı ve Mezarlıklar Müdürlüğü hizmet binamızı şehrimize kazandırdık. Mezarlıklar Müdürlüğümüz başta ALO 188 Ücretsiz Cenaze hizmeti olmak üzere zor zamanlarında vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam ediyor.

ŞEHİT POLİS FETHİ SEKİN KÜLLİYESİ’Nİ HİZMETE AÇTIK
Şehrimizin en büyük değerlerinden bir olan aziz şehidimiz Fethi Sekin’in anısını yaşatmak ve gelecek nesillerle buluşturmak adına inşa ettiğimiz Şehit Polis Fethi Sekin Külliyesi’ni hizmete açtık.Sosyal yaşam merkezleri kazandırdık. Bünyesinde spor salonları, kurs salonları, kütüphane gibi sosyal donatıların yer aldığı sosyal yaşam merkezlerimiz kadınlarımızın, çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşamlarına çok kıymetli katkılar sağlıyor.

 KORGENERAL OSMAN ERBAŞ BULVARI’NI HİZMETE SUNDUK
“Şehrimizde modern ve kaliteli bir ulaşım ağı oluşturma hedefi doğrultusunda bir yandan yeni cadde ve bulvarları hizmete sunarken bir yandan da mevcut yollarda genişletme çalışması gerçekleştiriyoruz. Korgeneral Osman Erbaş Bulvarı’nı hizmete sunduk. Şehrimizin ana arterlerini de yol genişletme ve iyileştirme çalışmalarıyla yeniledik. Mevsimsel koşullarla uyumlu, modern, teknolojik donanıma sahip, çevre dostu ve engelli erişimine uygun nitelikli Yolcu Dostu Otobüs Durağını en yoğun kullanım noktası olan Öğretmenevi durağında hizmete sunduk.” 

BALAKGAZİ PARKI VE CAM SEYİR TERASINI VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK
Nefes alan bir şehir inşa etmek, hemşehrilerimizin yaşam kalitelerini artırmak hedefiyle yepyeni yaşam alanları oluşturduk. Harput’umuzun turizm potansiyeline değer katan Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terasını vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

KENT-KÖY YAŞAM ALANI
Çaydaçıra Mahallemizde köy yaşamıyla kent yaşamının kompozisyonundan oluşan Kent-Köy Yaşam Alanı’nı hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Böylece Çaydaçıra mahallemizin önemli ihtiyaçlarından birini mahallemize kazandırmış olduk. Çaydaçıra Mahallemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan ve vatandaşlarımıza dört mevsim nezih bir ortamda alışveriş imkanı sunan Kapalı Semt Pazarımızı da hizmete sunduk.”

YAŞAM ALANLARI OLUŞTURDUK
Ulukent, Doğukent, Kırklar, Sanayi ve Salıbaba mahallelerimizi kapsayan iki ayrı yaşam alanı oluşturduk. Çalışmanın birinci etabında Ulukent Mahallesinde 37 bin metrekarelik alanı, yeşil doku ve peyzaj çalışmalarıyla bir yaşam alanı olarak hizmete sunarken, Projenin 2. Etabında ise olan Doğukent, Kırklar, Sanayi, Salıbaba mahallelerini kapsayan toplam 67 bin metrekarelik alana, çift şeritli yol, aydınlatma, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandırdık. Aksaray Mahallesi’nde 22 bin metrekarelik atıl durumdaki alanı, yeniden düzenleyerek piknik ve dinlenme alanı olarak hizmete sunduk.

‘YEŞİL KUŞAK PROJELERİ’
Şehrin ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddesi ve Malatya Caddesini ‘Yeşil Kuşak Projeleri’ ile yeniden şekillendirerek, şehrimizin girişine yakışır bir nitelik kazandırdık.  Akpınar Mahallemizde Belediyemize devredilen Karayolları Lojmanlarının yer aldığı 8 bin 500 metrekare alanı bir yaşam alanı olarak düzenliyoruz.

“143 ADET YENİ MAHALLE PARKI OLUŞTURDUK”
143 adet yeni mahalle parkı oluşturduk.  2019 Ocak ayı itibariyle 3 milyon 156 bin metrekare olan yeşil alan miktarını 3 milyon 739 bin metrekareye çıkardık. Doğa Dostu Bisiklet Yolları Projemiz kapsamında toplam 6 bin135 metre bisiklet yolunu hizmete sunduk.

ESNAFIMIZIN DESTEKÇİSİ OLDUK
 Hem üretim hem de istihdam noktasında sektörün gelişimine değer katacak Mobilyacılar Sitesi başta olmak üzere İnşaat Malzemecileri Sitesi, Atık Toplayıcılar ve Hurdacılar Sitesi ile Briketçi-Kiremitçiler Sitesi için kooperatiflere yer tahsisi yaptık. 6 Şubat depreminde binaları hasar gören Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize bina tahsisi sağlayarak, her zaman olduğu gibi esnafımızın destekçisi olduk.

“1 MİLYON 800 BİN KİLOWATT SAAT ELEKTRİK”
“Geleceğin enerjisi olan yenilenebilir enerji üretim çalışmalarımız doğrultusunda kurduğumuz Güneş Enerji Sistemleri panelleriyle yılda 1 milyon 800 bin kilowatt saat elektrik enerjisi üretimi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca; Şahinkaya mevkiinde 10 megawatt kapasiteli GES projesine ilişkin çalışmalarımız da devam ediyor.

GERİ DÖNÜŞÜM PARKIMIZI HİZMETE SUNDUK
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimize kazandırdığımız 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizi hizmete sunduk. Atıkları kaynağında ayrıştırarak yeniden ekonomiye kazandırmak için atık toplama kutularını şehrimizin dört bir yanında yaygınlaştırdık. Geri dönüşümün önemine ve çevre bilincini yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla adına örnek bir çalışma olan Geri Dönüşüm Parkımızı hizmete sunduk.

CAN DOSTLARIMIZI UNUTMUYORUZ
Çevresel yatırımlarımızla yarınlarımıza sahip çıkarken Rabbimizin emaneti olan küçük can dostlarımız da unutmuyoruz. Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi’mizde sahipsiz hayvanların her türlü sağlık ihtiyaçları en iyi şekilde karşılanıyor. Can dostlarımıza daha etkin bir hizmet vermek amacıyla Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezimize ek bir bina daha kazandırdık. Bunun yanı sıra Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Rehabilitasyon Merkezi’nde mama üretim tesisi oluşturduk.

HAYME ANA KADIN KOOPERATİFİNİ HİZMETE AÇTIK
Kadınlarımızın ekonomik yaşamda yer alması ve kendi üretimlerine değer kazandırmaları amacıyla Hayme Ana Kadın Kooperatifini hizmete açtık. Hanım kardeşlerimiz ürettikleri ürünleri burada doğrudan tüketiciye ulaştırarak kazanç sağlıyorlar.

HAYIR ÇARŞIMIZ
 Hayır Çarşımız ve şehrimizin altı noktasında oluşturduğumuz paylaşım noktaları üzerinden sosyal belediyeciliğin en önemli unsuru olan dayanışma ruhunu yaşatıyoruz. İhtiyaç sahiplerine düzenli destek sağladığımız Hayır Çarşımız aracılığıyla toplumsal açıdan en zor zamanlar olan deprem sonrası ve pandemi döneminde dayanışma ruhunu en güçlü şekilde yaşattık.  Sosyal belediyecilik çalışmalarımız doğrultusunda oluşturduğumuz özel ekiplerimizle yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza ev temizliği, ev bakım-onarım ve eşya desteği sağlıyoruz.

 “12 YENİ SEMT SAHASINI HİZMETE SUNDUK”
Şehrimiz için katılımcı bir gençlik dedik ve dinamik çalışmalarıyla göz dolduran Gençlik Meclisi’mizi kurduk. “Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor” projemiz doğrultusunda,özellikle TEKNOFEST yarışmalarına katılan gençlerimize destek sağlıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ve güvenilir ortamlarda spor yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla 12 yeni semt sahasını hizmete sunduk. Yaz tatili dönemlerinde yüzme, basketbol ve futbol branşlarında yaz spor kursları düzenledik. Elazığ Belediyespor Kulübü bünyesinde teknolojiye ve spora meraklı gençlerimizin bir araya gelerek hem spor yapacakları hem de eğlenecekleri E-Spor Merkezimizi hizmete sunduk.  Ayrıca toplumun tüm kesimlerini sporla buluşturmak adına 26 yeni Spor Yaşam Merkezimizi şehrimizin dört bir yanında hizmete sunduk.”

 “ELAZIĞSPORUMUZ ŞAMPİYON OLACAK”
“Göreve geldiğimiz günden itibaren şehrimizin marka değeri olan Elazığspor’umuzun maddi manevi her açıdan destekçisi olduk. Bundan sonrada aynı desteğimizi sürdüreceğiz. Biz şampiyonluğa inandık, sporcularımıza ve yöneticilerimize inandık. Hep birlikte inşallah zafere ulaşacağız. Buradan altını çizerek ifade ediyorum ki sevdamız Elazığsporumuz şampiyon olacak.”

“DEPREME DAYANIKLI BİR ŞEHİR HEDEFLİYORUZ”
“Dinamik, hızla gelişen ve kalkınan; ticareti ve üretimi önceleyen ama her halükarda tüm hemşerilerimize nitelikli ve konforlu bir yaşam imkanı sunan bir Elazığ inşa etmenin adımlarını atacağız. “Prestijli hizmetlerle, nitelikli gelecek” için hedeflerimiz var.  Artık belediyecilik hizmetlerimizle birlikte; üretim, istihdam, kentsel dönüşüm, ulaşım, turizm, çevresel yatırımlar, yöresel ürünlerimizin tanıtımı, gençliğimiz ve kadınlarımıza yönelik hizmetlerle şehrimizi her alanda daha bir görünür kimliğe kavuşturacak ve diğer şehirlerin örnek alacağı bir vizyon ortaya koymaya dair hedeflerimiz var. Deprem kuşağında yer alan şehrimizin depreme dayanıklı güvenli bir şehir olması için çalışacak, Nailbey, Sarayatik, Rüstempaşa, Rızaiye, İcadiye, Salıbaba ve şehir merkezimizde yer alan diğer mahallelerimizin kentsel dönüşümü için kararlı çalışmalarla depreme dayanıklı bir şehir hedefliyoruz. 

ÇİMENTO FABRİKASININ TAŞINMASININ ARTIK KONUŞULMAYACAĞI BİR ŞEHİR HEDEFLİYORUZ
Çevresel yatırımlarımızla yenilenebilir enerjiyi yaygınlaştıracak, suyumuzu, toprağımızı ve havamızı koruyacak bilimsel destekli projelere yoğunlaşacağımız bir dönemi hedefliyoruz. Cip Jeotermal sahasında sağlık turizmine yönelik bir cazibe merkezi oluşturarak, şehrimizi markalaştıracağımız bir dönemi hedefliyoruz Yeni Sanayi Sitesinin, bölge müdürlüklerinin, Orduevi yerleşkesinin, Çimento fabrikasının taşınmasının artık konuşulmayacağı bir şehir hedefliyoruz.”

“BİZİMKİSİ MEMLEKET AŞKI, MİLLET AŞKI”
“Birlik ve beraberlik içerisinde, kalplerimiz yarınlarımız için çarptıkça bu güzel şehir kazanmaya devam edecektir.  Şehrimizin gelişim yolculuğunda her zaman en büyük destekçimiz olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Her daim bu aziz şehrin yanında olan kıymetli bakanlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize hizmet noktasında emek sarf eden Sayın Valimize, Milletvekillerimize, kurum yöneticilerimize, siyasi parti temsilcilerimize, STK temsilcilerimize ve tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hizmet yolculuğumuzda destekleriyle her zaman yanımızda olan katkı sağlayan değerli Belediye Meclis Üyelerimize, Muhtarlarımıza, Başkan Yardımcılarıma, birim müdürlerime ve tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve en büyük teşekkürüm ise göreve başladığım ilk günden bugüne attığımız her adımda samimi destekleri ve dualarıyla daima yanımızda olan kıymetli hemşehrilerimedir. Bizleri şu an ekranları başında izleyen hemşehrilerimi en derin muhabbetlerimle selamlıyorum. Bu güzel ve kıymetli programı izleyicilerle buluşturan kıymetli basın mensuplarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese de canı gönülden teşekkür ediyorum. Sözlerimin başında ifade ettiğim gibi. Bizimkisi bir aşk hikayesi. Memleket aşkı, millet aşkı. Gençliğimize, geleceğimize yarınlarımıza hizmet aşkı. Bir ve beraber olarak bu şehir için, geleceğimiz için yürüyecek uzun bir yolumuz, anlatacak büyük başarılarımız olacak. Her şey bir hayalle başlar. Biz memleket ve millet sevdamızla geleceğimiz için hayal kurmaya ve kurduğumuz hayalleri bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmez.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği ‘Türkiye Yüzyılı’ hedeflerine bizler de Elazığ’ımızdan en güçlü katkıyı sağlayacağız. Niyetimiz hayır, akıbetimiz de hayır olsun inşallah. Rabbim bu güzel birlikteliğimizi daim kılsın.”
 

Kaynak:Yeni Ufuk

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN