Ejder Açıkkapı'dan Ağın'a Ziyaret ve İncelemeler
Ağın'a Değer Katacak Yatırımlar İnceleyen Açıkkapı: 'Üreten Ağın, büyüyen Elazığ ve güçlü Türkiye için Durmak Yok Yola Devam' dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Ağın ilçesinde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Gençlik Kolları İl Başkanı Koray Adsız ve Teşkilatının organize ettiği Ağın ilçe programında Ağın İlçe Başkanı Vedat Pasinli, Belediye Başkanı Şeref Çakar, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ağın, Merkez İl Genel. Meclis Üyesi Hacı Ataş İl Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Yüksek önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Yentür ve partililerle birlikte gerçekleşen programda hem gönül köprüleri kuruldu hem de ilçeye değer katacak yatırımlar yerinde incelendi.
Esnaf Ziyaretleri ve Gönül Buluşmaları
Milletvekili Açıkkapı, Ağın merkezdeki esnaf ziyaretleri kapsamında hemşehrileriyle hasbihal etti. “Gönülden gönüle kurulan bu sağlam köprü, bizim en büyük gücümüz, en güzel yol haritamızdır” diyen Açıkkapı, birlik ve beraberlik vurgusuyla halkın teveccühüne teşekkür etti.
Yenipayam Köyü’nde İstişare Toplantısı
Ağın’a bağlı Yenipayam Köyü’nde de vatandaşlarla bir araya gelen Açıkkapı, köyün ihtiyaçlarını dinledi, talep ve önerileri not aldı. “Birlik, beraberlik ve kardeşliğin gücüyle attığımız her adım, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla aydınlık geleceğe yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdürecektir” diyerek milli hedeflere vurgu yaptı.
Sanayi ve Üretim Tesislerine Ziyaret
Ağın’da kurulan ve kurulum aşamasında olan birçok üretim tesisi de Açıkkapı’nın gündemindeydi. Belediye Başkanı Şeref Çakar’ın öncülüğünde hayata geçirilen yatırımlar arasında leblebi üretim ve paketleme tesisi, badem kırma ve badem şekeri üretim alanı, sortex-selektör makineleriyle donatılmış modern tarım işletmeleri ve tekstil atölyesi yer aldı.
Leblebi üretiminde hedef 200 tonluk bir kapasiteye ulaşmak. Bu yıl yaklaşık 15-20 ton üretim yapılırken, Tarım Kredi Kooperatifleri ve zincir marketlerle yapılacak anlaşmalarla bu üretim kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Tesislerde el değmeden, hijyenik koşullarda üretim sağlanıyor. Paketleme bölümü ise kısa süre içinde devreye alınacak
Badem kırma tesisiyle günde 2,5-3 ton, yoğun çalışma halinde ise 5 tona yakın badem işlenebilecek. Tesislerde selektör makineleriyle kalite artırılacak.
Badem şekeri üretiminde de makineler kuruldu ve üretim yakın zamanda başlayacak.
Tekstil atölyesi tamamlandığında ise gençler için istihdam kapısı aralanacak; Ağın ekonomisine ciddi katkı sağlanacak.
“Üreten Ağın, Güçlü Elazığ, Güçlü Türkiye” Hedefi
Ejder Açıkkapı, ziyaretin sonunda yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Ağın’da üretimi, istihdamı ve yerel kalkınmayı merkeze alan yatırımlar görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Belediye Başkanımız Sayın Şeref Çakar’ın gayretleriyle hayata geçirilen bu projeler, hemşehrilerimizin emeğiyle birleştiğinde ilçemizi çok daha ileri taşıyacaktır. Üreten Ağın, büyüyen Elazığ ve güçlü Türkiye idealimiz doğrultusunda durmak yok, yola devam diyoruz.”
Bakmadan Geçme





