Ejder Açıkkapı: Fahiş Fiyat Artışı Yapan Fırsatçılara Ceza Yağacak

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, bütçe görüşmelerinde sona yaklaşılırken , Genel Kurula verilen kısa arada basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Küresel Zorluklara Rağmen Yüzde 5,6 Büyüme

Ejder Açıkkapı, yaptığı açıklamada Türkiye'nin ekonomik istikrarını ve sürdürülebilir büyüme hedeflerini vurgulayarak, "2024 bütçesi, ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükselişini hedefliyor.2022’de Küresel zorluklara karşı elde ettiğimiz yüzde 5,6’lık büyüme oranını unutmamak gerekir, bu gelişme hükümetimizin sağlam politikalarının bir yansımasıdır," dedi.

Dış Ticaret Dengesi ve Cari Açık Üzerine Stratejik Adımlar

Açıkkapı, Türkiye'nin dış ticaret dengesi ve cari açık konusunda attığı stratejik adımları açıkladı. "İhracatımızı destekleyerek ve ithalat bağımlılığımızı azaltarak ekonomimizi daha da güçlendireceğiz Allah’ın izniyle. Bu yaklaşım, dış ticaret dengemizi iyileştirecek ve ekonomik bağımsızlığımızı pekiştirecek," ifadelerini kullandı.

Sosyal Refah ve Kalkınma Yatırımları

Sosyal refah ve kalkınma konusunda da önemli mesajlar veren Açıkkapı, "Hükümet olarak toplumsal refahı ve sosyal hizmetleri her zaman önceliğimiz olarak görüyoruz. Deprem sonrası yapılanmalar, sağlık ve eğitim alanlarındaki yatırımlarımız, 2024 bütçemizin temelini oluşturuyor," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı

Ejder Açıkkapı,  "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı'na layık, milletimizin refahı ve huzurunu hedefleyen bir gelecek inşa edeceğiz Allah’ın izniyle. 2024 bütçesi, bu vizyonun en önemli adımlarından biridir. Güçlü ekonomi, dengeli büyüme ve toplumsal refah artışı, yeni dönemin temel taşlarını oluşturacak.” diye konuşurken ayrıca şu ifadeleri kullandı: 

Hükümetimiz 2023 yılı için yüzde 4,4, 2024 için yüzde 4 ekonomik büyüme ön görüyor. 2024 yılı bütçesi 11,8 trilyon olarak belirlendi. Eğitime önemli bir pay ayrılıyor. Milli Eğitime 1,09 trilyon lira tahsis edilecek. Depremle ilgili zararların ve bölgedeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla önemli bir bütçe de ayrılmış vaziyette. Tarım, İhracat ve Turizmde de hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. 

YERLİ VE MİLLİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKAN BİR BÜTÇE GAZİ MECLİSİMİZDEN GEÇECEK

Daha Güçlü, daha müreffeh, daha çevre dostu, afetlere dayanıklı, ileri teknolojiyi hedefleyen, yerli ve milli değerlerine sahip çıkan bir bütçeyi Gazi Meclisimizden geçireceğiz inşallah. Tabi bütçe görüşmelerinin ardından ekonomiye dair iyileştirmeleri beraberinde barındıran kanun teklifimiz meclisimize gelecek.  Biliyorsunuz bütçe takvimi nedeniyle yarım kalmıştı görüşmeler. 

FIRSATÇILARLA MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Tabi ülkemiz küresel zorluklar ve asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmaya gayret ederken , fırsatçılar da rahat durmuyor.  Cumhurbaşkanımızın kesin talimatları var, fırsatçılara nefes aldırılmayacak. Bakın otomobil fiyatlarında , konut fiyatlarında düşüşler başladı. Milletimizin sofrasına, cebine göz dikenlere hak ettiği dersi vereceğiz. Ayrıca deprem bölgesinde yapım işleri, malzeme fiyatlarında fırsatçılık yapanlar 3 milyon. 300 bin liranın üzerinde cezalarla karşı karşıya kalacak.  Yani, vatandaşımız müsterih olsun,  fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara ceza yağacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile Ticaret Bakanlığımız bu hususta çok değerli çalışmalar gerçekleştirdi. 

ÇALIŞAN EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE

Çalışan emeklilerimize 5 bin lira ikramiyeyi de barındıran yeni teklifimizin yılbaşından önce meclisten geçmesini hedefliyoruz. Ben buradan tekrar 2024 yılı bütçemizin Elazığ’ımız için, güzel ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, siz değerli basın mensuplarına da iyi çalışmalar diliyorum.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN