Ejder Açıkkapı: Hedefimiz Tüm Alanlarda Dünya Liderliğidir

AK Parti Elazığ Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Açıkkapı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında özellikle yerli ve millileşmenin önemine dikkat çekerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının Doğal gaz ve petrol gibi kritik keşifler konusunda, Milli Savunma Bakanlığının teknolojik yerli ve millileşme konusunda adeta destan yazdığını vurguladı.

Açıkkapı, "Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda, ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip iki bakanlık olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçelerini ele alıyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın bütçesi  61,96 milyar TL olarak belirlendi. Ülkemizin enerji alanında karşılaştığı zorlukları aşması ve yeni fırsatları değerlendirmesi için tahsis edilmesi planlanan bu bütçe ile yenilenebilir enerji kaynaklarının artırılması, enerji verimliliğinin iyileştirilmesi ve nükleer enerji projelerinin desteklenmesi gibi önemli adımlar atılacak.  Özellikle güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının genişletilmesi de hedefler arasında. Bu sayede enerji bağımsızlığımızı güçlendirecek ve çevresel sürdürülebilirliğimizi artıracaktır." diye konuştu.


“ALLAH, CUMHURBAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN, BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN!”
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında Madencilik, Enerji ve Yenilenebilir Enerji ile Nükleer Enerji’de atılan dev adımları da hatırlatan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, “2002'de 680 milyon dolar olan maden ihracatı, 2022'de 6.5 milyar dolara ulaşmış.Gayrisafi yurt içi hasıla içinde madencilik payı 2002'de binde 8 iken, 2022'de yüzde 1,4'e yükselmiş durumdadır. MTA, 2002’den günümüze kadar 8.6 milyon metre sondaj gerçekleştirdi. 2022’de yerli kömür üretiminde 105 milyon tonu gördük.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini geçtiğimiz yıl verdiği Sakarya Gaz Sahasındaki tarihi keşfimizi buradan hatırlatmak istiyorum. Burada 710 milyar metreküp gaz rezervimiz bulunuyor. Akkuyu Nükleer Güç Santralindeki çalışmalar da devam ediyor. Geçmişte terörle anılan Gabar'da bugün aziz milletimizin ümidi, umudu var. Şehit Aybüke Yalçın 2 ve Esma Çevik Sahasında  2024 yılında 100 bin varil üretimi hedefliyoruz. Bu da tüketimimizin yaklaşık yüzde 20’sinin kendi kaynaklarımızdan karşılanması anlamına geliyor. Bu üretim ülkemize 4 milyar dolar katkı anlamına geliyor. Üretimin artmasıyla hem cari açık azalacak hem de enerjide dışa bağımlılık azalacaktır. Ayrıca yenilenebilir enerjiden elektrik üretiminde de yüzde 42’leri gördük. Tabii bunların hepsi güçlü irade, güçlü lider ile olan şeyler. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun , başımızdan eksik etmesin ki; bu milleti tabir-i caizse “gavura” muhtaç etmek isteyenlere karşı dim dik durup, vatan millet düşmanlarını al aşağı etti. Onun sarsılmaz iradesiyle bu adımlar atılabildi. Çünkü, gerek içeride, gerek dışarıda yerli ve milli projelere ne kadar karşı gelmek isteyenler olduğunu biliyoruz. Tabi aziz milletimiz de bunları çok iyi biliyor ki; her seçimde liderini ve onun kadrolarını bağrına basıyor. Bu necip millet çok ama çok iyi biliyor ki ; AK Parti iktidarları hamaset değil, icraat üretir. Tabii atılması gerekilen daha çok adım var. Kat edilmesi gerekilen çok yol var. Ne diyoruz;  aşkınan çalışan yorulmaz diyoruz! Durmak yok yola devam diyoruz ” ifadelerini kullandı.

HEDEFİMİZ TÜM ALANLARDA DÜNYA LİDERLİĞİDİR

Milli Savunma Bakanlığının bütçesinin 440,5 Milyar TL olduğunu hatırlatan Açıkkapı daha sonra şu ifadeleri kullandı: 

Türk milletinin bağrından çıkan kahraman ordumuzun teknolojik donanımının güçlendirilmesi ve savunma sanayimizin daha da ileriye taşınması için 440.5 milyar TL bütçeden kaynak ayrıldı. Bu bütçeyle, yerli ve milli savunma projelerimize hız kazandırılacak, Türk savunma sanayii uluslararası arenada daha rekabetçi bir konuma ulaşacak inşallah. Özellikle insansız hava araçları, elektronik harp sistemleri ve kritik savunma platformları gibi alanlarda yapılacak yatırımlar, savunma kabiliyetimizi daha üst seviyelere taşıyacaktır.  Savunma sanayinde yüzde 20 yerlilik oranını hükümetlerimiz döneminde yüzde 80’lerin üzerine taşımayı başardık. Yerlilik oranımızı daha fazla artırmakta kararlıyız. Enerjide , savunmada ve diğer tüm alanlarda hedefimiz dünya liderliğidir. S-400’leri Çamaşır makinesi zannedenler enerjide , savunmada atılan vizyoner  adımları anlamaz, anlamayacaktır.  Bu vesileyle yurt içi ve sınır ötesinde vatanımız ve milletimiz için canla başla çalışan kahramanlarımızı saygıyla selamlıyorum. Allah(c.c) ayaklarına taş değdirmesin. Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın bütçelerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Siz değerli basın mensuplarına da bu yoğun gündemde kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN