Ejder Açıkkapı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile Bakanlığının 2024 Yılı Bütçelerini Değerlendirdi

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Bağlı Kuruluşların 2024 yılı bütçesi üzerine basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTI , ATMAYA DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2023 yılında özellikle deprem sürecinde büyük çalışmalara imza attığını belirten Açıkkapı, “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen asrın felaketinde en önemli çalışmalara imza atan Bakanlıklarımızdan birisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı idi. Bakanlığımız bölgedeki vatandaşlarımıza psikososyal destek sağlarken, sosyal market tırları ile bölgedeki acil ihtiyaçların karşılanması noktasında önemli işlere imza attı.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 1008 yeni kadın kooperatifinin kurulmasında, kadın istihdam oranının artırılmasında, engelli vatandaşlarımızın kamuda istihdamında önemli başarılara imza attığını görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında şüphesiz en büyük görevlerden birisi de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza düşüyor. Engellilerimizin , kadınların iş hayatına katılımı, devlet korumasındaki evlatlarımızın iyi eğitim alması ve istihdamı bakanlığın öncelikleri arasında. Tabi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına ayrılan bütçe ile ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve devletimizin vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında nakdi yardımları da önemli. Bakanlığımıza 2024 yılı için 334 milyar 349 milyon 925 bin Türk lirası bütçe ayrılacak. Bu bütçenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Açıkkapı daha sonra Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ve gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

Bugün Milli Eğitim Bakanlığımızın 2024 yılı bütçesini de görüşeceğiz Allah'ın izniyle. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı yani Türkiye Yüzyılı vizyonunda Liderimiz eğitime ayrı önem veriyor. 

AK PARTİ İKTİDARLARINDA DERSLİK SAYISI İKİ KATINA ÇIKTI

AK Parti iktidarlarında derslik sayısı Türkiye genelinde iki katına yakın artmıştır. 343 bin 194 derslikten 613 bin 875 derslik sayısına ulaştık. 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN FAZLA ÖĞRETMEN ATAMASI AK PARTİ  İKTİDARINDA YAPILMIŞTIR

Öğretmen atamaları konusunda da Cumhuriyet tarihinin en fazla öğretmen ataması AK Parti iktidarlarında olmuştur. 350 bin civarındaki öğretmen adayımızı 1 milyon 34 bine yükselttik. Ders kitaplarının ücretsiz olarak kıymetli evlatlarımıza sunulması da yine AK Parti iktidarlarında mümkün olmuştur. 

EĞİTİMDE ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜME İHTİYACIMIZ VAR

Eğitimde çağın gerektirdiği değişim ve dönüşüm materyallerinin temini noktasında da çalışmalarımız sürüyor.  İyileştirme hususunu  Sn. Cumhurbaşkanımız da daha önceki konuşmalarında gündeme getirmişti.  Tabii, Sayın Bakanımızın liderliğinde Milli Eğitim Bakanlığında önemli iyileştirmeleri de görüyoruz. Daha güzel günleri de göreceğimize inancımız tamdır. Ben bu vesileyle bakanlığımızın 2024 yılı bütçesinin tüm eğitim camiası ve güzel ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sizlere de kolaylıklar diliyorum.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN