Ejder Açıkkapı Müjdeledi: İlk Turistik Sefer Başlıyor!

Elazığ'a değer katacak turistik seferlerden ilki bugün gerçekleşiyor. Ankara Diyarbakır Turistik seferi bugün saat 15.55'de Ankara'dan başlıyor. Her Cuma günü Ankara'dan, Her Pazar günü ise Diyarbakır'dan yola çıkacak turistik seferler, Türkiye'nin doğal ve kültürel güzelliklerinin görülmesine imkan tanıyacak. Diyarbakır-Ankara güzergahında Elazığ Yolçatı'nın da duraklar içerisinde yer aldığı Turistik sefere ilişkin AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ejder Açıkkapı açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

HER CUMA ANKARA'DAN, HER PAZAR DİYARBAKIR'DAN
Ejder Açıkkapı, "Bugün Ankara'dan uğurlayacağımız turistik seferimiz her Cuma günü Ankara'dan, Her Pazar günü ise Diyarbakır'dan kalkış yapacak. 1051 kilometre hat uzunluğunda işletilecek olan Ankara-Diyarbakır-Ankara turistik trenimizin kapasitesi 180 kişi. 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşan trenimiz Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Elazığ Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 saat turizm amaçlı duracak. Bu da Elazığ'ımızın tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmamız için çok büyük imkan doğuracak. Tabi burada daha öncede yaptığımız çağrıyı yineleyelim. STK'larımız da dahil olmak üzere aziz şehrimiz tüm katmanlarıyla bu turistik seferlere sahip çıkmalı, misafirlerimizin güzel ağırlanması, medeniyetlere ev sahipliği yapan Elazığ'ımızın kültürel ve tarihinin tanıtımı hususunda titiz davranmalıyız. Bu seferler şehrimizin turizm ekonomisine can suyu olacak. Büyük katkılar sağlayacaktır İnşallah. Kamuoyunca Van Gölü ekspresi olarak da bilinen diğer turistik seferimizin de başlaması için gerekli çalışmalar hız kesmeden sürdürülüyor. İlgili seferde de kadim ilçemiz Palu, duraklar arasında yer alacak.Ben buradan şehrimize bu seferlerin kazandırılmasında emeği olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Abdulkadir Uraloğlu'na, TCDD Genel Müdürümüz, Müdür yardımcılarımıza ve tüm tüm ilgililere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

DOĞU EKSPRESİ GİBİ İLGİ GÖRMESİ BEKLENİYOR
Turistik tren seferlerinin bölge ekonomisine büyük katkı sağlaması, sadece bir ulaşım aracı olarak görülmemesi ve şehirler arasındaki kültürel iletişimin kuvvetlendirilmesiyle birlikte büyük popülerlik kazanan Doğu Ekspresine benzer etkiler oluşturması da beklentiler arasında.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN