EKG Derneği Kültür ve Sanat Faaliyetlerine Geri Döndü

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yukarı Şehir Tiyatrosu Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 'Almila Tiyatrosu ile ortak faaliyetler kapsamında 15:00 senasında 'Mavi Kahramanlar', 19:00 senasında da 'Halktan Biri' tiyatro oyunuyla sahne aldı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yukarı Şehir Tiyatrosu “Almila Tiyatrosu ile ortak faaliyetler kapsamında 15:00 senasında “Mavi Kahramanlar” oyunu ile minik yüreklere dokunurken, değer ekseninde katkı sağlamasıyla gönüllere hitap ettiler. 

Uzun yıllardır Türkiye’nin çok sayıda özel ve kent tiyatrolarında ya da okul tiyatrolarında başarıyla sahnelenen, ‘Halktan Biri – Travis Pine’ adli tiyatro oyunu, Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği Yukarı Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ferhat BİBAL’ın yönetiminde Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde 19:00  seansında sahne aldı.

Sam BOBRİCK’in yazdığı, Ekin TURAN TUNÇAY’ın Çevirisini yaptığı  Travis Pine’nin kahramanı olduğu, “HALKTAN BİRİ”  Tiyatro Oyununu, Ferhat BİBAL’ın hem yönettiği, hem de oyuncu olarak, Yunus OR’ ile bitlikte 19:00  seansında sahne aldığı, Rejide Mahmut YILDIRIM’ın yönettiği oyun izleyicilerden büyük takdir aldı.
 
EKG Derneği Yukarı Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ’”HALKTAN BİRİ”  ;
Travis Pine; ABD hükümeti tarafından çok kez hayal kırıklığına uğramış, işinden atılmış, açlık sınırında yaşıyor olmasına rağmen ülkesini çok seven ve ülkedeki sorunlara karşı duyarsız kalamayan orta gelirli bir vatandaştır.

Travis Pine, ABD Başkanı’nın ülkeyi kötü yönettiğini ve durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini düşünmesi üzerine, onu eleştiren mektuplar yazmaya başlamasıyla gelişen olaylar örgüsüyle başlayan bir hikayedir. 

Travis Pine’ın kapısı, ABD Başkanı’nın bu mektupları okuyup olumsuz etkilenmesi neticesinde bir gün kapısı FBI ajanı Tom Walker tarafından çalınır. 
Ajan Walker Travis Pine’ı Başkan mektup yazmaktan vazgeçirmeye çalışırken hükümetin uygulamaları ve dünya üzerindeki etkileri hicvedilerek mercek altına alınmasıyla devam eden oyun izleyicilerden tam not aldı.

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Sessiz | 20 Ocak 2024 23:26

    Gayet başarılı bir gösteriydi

BUNLARA DA BAKIN