ELAGRO A.Ş. Yatırım Süreci Başlıyor…

Elazığ tarımına yüksek katma değer sağlamak ve ilin sosyo-ekonomik kalkınmışlığına dinamik bir güç katmak hedefiyle Elazığ TSO öncülüğünde kurulan ELAGRO A.Ş. yatırım sürecini başlatıyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Elazığ 1. OSB’de kurulacak tesis için Manisa OSB’de faaliyet gösteren Öztaş Metal A.Ş. tesisini yerinde inceleyen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan Elazığ tarımında ve tarıma dayalı sanayide yeni bir dönemin kapısını araladıklarına dikkat çekti…

Gıda artık stratejik bir yatırıma dönüyor…
Manisa OSB’de faaliyet gösteren Öztaş Metal A.Ş. firmasını yerinde inceleyerek Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Öztaş’tan bilgiler alan Başkan Arslan, Elazığ için düşündükleri yatırım için hem Türkiye hem de yurt dışında önemli ziyaretler yaptıklarını belirterek, “Yatırımın doğru planlanması amacıyla tüm kurgularını profesyonelce yönetmek istiyoruz. Bu nedenle Hollanda ve Türkiye’de çok sayıda model işletmeyi yerinde inceleyerek bilgiler aldık. Son olarak Manisa’da Öztaş Metal A.Ş.’yi ziyaret ederek Sayın Ersin Öztaş beyle biraraya geldik. Çok yararlı bir ziyaret oldu. 
Elazığ TSO öncülüğünde kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğumuz ELAGRO A.Ş. tarım ve tarıma dayalı sanayi alanında Elazığ’da yeni bir dönemi inşallah başlatacak bir yatırım olacak. Gıda özellikle pandemi sürecinde artık ülkeler için stratejik bir sektör haline geldi. Elazığ olarak bu hususta atmış olduğumuz adımın ne kadar isabetli bir iş olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Elazığ tarım ve tarıma dayalı sanayide yeni bir dönem başlıyor…
Başkan Arslan ELAGRO A.Ş. yatırımı ile birlikte Elazığ için yeni bir dönemin kapılarının aralanacağını ifade ederek, “Odamızın 2018 seçimlerinde açıklamış olduğumuz 23 proje arasında bulunan bu konuda çok önemli aşamaları geçerek artık yatırım sürecine gelinmiştir.
Elazığ TSO öncülüğünde Elazığ tarımına yüksek katma değer sağlanması, tarım arazilerinin verimli kullanımı, tarımsal potansiyeli olan ürünlerin nitelikli ürüne dönüştürülmesi, tarım ve tarıma dayalı sanayinin sürdürülebilirliğinin sağlanması gibi çok boyutlu hedef ve amaçları olan büyük bir projeyi 4 yıldır tüm paydaşlarımızla adım adım ilerleterek bugüne geldik. Bu süreçte 3 ayrı kooperatif ve 2 ayrı birlik kurduk. ELAGRO A.Ş.nin kuruluşunu gerçekleştirdik.  31.12.2021 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmak üzere Fırat Kalkınma Ajansına hazırlamış olduğumuz Freez Dryning ve IQF Projesi onaylanarak hibe almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında Elazığ 1. OSB’de kurulacak olan tesis için yatırım sürecine start veriyoruz. 
Gıdanın yüksek öneme sahip olduğu günümüzde geniş tabanlı kurulan organizasyon ilk yatırımını Freez Dry gibi yüksek katma değerli bir alana yapma kararı aldık. Günlük Bin kilogram kapasiteli olacak tesis Elazığ’da üretilen ve üretilecek yüksek su tutma kapasitesine sahip meyvelerin içindeki vitamin ve mineralleri koruyarak Meyveye 5 katı değerinde katma değer sağlayarak piyasaya arz edilecektir. Üzüm, kayısı, çilek, vişne, elma, armut, kiraz ilk aşamada işlenecek ürünlerimiz olacaktır. ELAGRO A.Ş. ilimizde ve bölgemizde yetişen başta meyve olmak üzere tarımsal üretimin tüm süreçlerine değer katacak büyük bir vizyon içeren projedir. Artık üretim aşamasına gelen bu projenin her aşamasına değer katan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, sürecin ilimize, bölgemize ve ülkemize  hayırlı olmasını temenni ediyorum” değerlendirmesinde bulundu. 

ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI     
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN