ELAZIĞ BELEDİYESİ, CAMİLER VE TÜRBELERİ GÜL SUYU İLE YIKIYOR

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'ta bulunan camiler ve türbeler başta olmak üzere kent genelindeki bütün camiler gül suyu ile yıkandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Elazığ Belediyesi ekipleri, vatandaşların sağlığını korumak ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini sağlamak adına temizlik çalışmalarına yoğunluk verdi. 

CAMİ VE TÜRBELER, GÜL GİBİ KOKUYOR
Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, her bayram olduğu gibi bu bayram da genel temizlik çalışmalarının yanı sıra, cami, türbe ve ziyaret alanlarında temizlik çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda cami, türbe ve ibadet alanlarında bulunan halılar, halı yıkama makinelerinin içine konulan gül suyuyla yıkandı. Ardından ekipler, tüm ibadethanelere gül suyu sıktı. Başta İzzetpaşa Camisi, tarihi Harput mahallesinde bulunan Ulu Camii, Sara Hatun Camii, Arap Baba ile Fatih Ahmet Baba Türbeleri olmak üzere Elazığ genelinde bulunan cami ve türbelerde gerçekleştirilen çalışmaların yanı sıra, vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla mezarlıklarda yabani ot temizleme ve çeşme bakım ile abdesthane ve cami çevrelerinde buharlı araçlarla hijyen çalışmaları gerçekleştirildi. Elazığ Belediyesi ekipleri tarafından, park, bahçe, cadde ve sokaklarda da detaylı temizlik çalışmaları ile yeşil alan, park ve yürüyüş yollarında da Ramazan Bayramı dolayısıyla çeşitli temizlik çalışmaları yapılıyor. 
“VATANDAŞLARIMIZIN HUZUR İÇERİSİNDE BİR BAYRAM GEÇİRMESİNİ SAĞLAMAK ADINA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Elazığ Belediyesi ekipleri, mesai mefhumu gözetmeden vatandaşlarımızın sağlığını korumak ve huzur içerisinde bir bayram geçirmesini sağlamak adına çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda her bayram olduğu gibi bu bayram öncesinde de Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cami, türbe ve ziyaret alanlarını gül suyuyla yıkadı, tüm ibadethanelere gül suyu sıktı. Ayrıca şehir genelinde de yoğun temizlik çalışmaları devam etmektedir.” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN