Elazığ Belediyesi, Dev Bir Organizasyona Daha Ev Sahipliği Yapacak

Elazığ Belediyesi, 'Cumhuriyetimizin 100. Yılı' ve 'Türkiye Yüzyılı' teması ile Uluslararası Yüzyılın Hamlesi Satranç Turnuvası düzenleyecek.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

TURNUVA, 28 EKİM-2 KASIM TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Elazığ Belediyesi Uluslararası Yüzyılın Hamlesi Satranç Turnuvası, 28 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu önemli organizasyon Elazığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdaresi İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Araştırma Merkezi ve Türkiye Satranç Federasyonu arasında yapılan protokol çerçevesinde yürütülecek.

TURNUVAYA, 6 FARKLI KATEGORİDE HER YAŞTAN SPORCULAR KATILACAK

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü ve Türkiye Yüzyılı teması ile gerçekleştireceğimiz dev organizasyon, 6 farklı kategoride ve her yaş grubu satranç sporcularının katılacağı uluslararası bir turnuva olma özelliği taşıyacak. Sporcular, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından farklı illerden görevlendirilecek hakemler gözetiminde mücadele edecek.

ELAZIĞ EKONOMİSİNE VE TANITIMINA KATKI

Elazığ Belediyesi Uluslararası Yüzyılın Hamlesi Satranç Turnuvası’nın Elazığ ekonomisine ve tanıtımına da katkı sunması bekleniyor. İl dışından toplam 2 bin 500 misafiri ağırlayacak olan Elazığ, 6 gün boyunca uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu da yaşayacak. Öte yandan çocukların, gençlerin ve vatandaşların unutamayacakları dev bir organizasyona katılmaları sağlanacak olurken, turnuva ile Elazığlı satranç sporcularının uluslararası mücadele tecrübesi kazanması amaçlanıyor.           

“BU TÜR ULUSLARARASI ORGANİZASYONLAR ŞEHİRLERE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAR”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yaptığı açıklamada; “Kıymetli hemşehrilerimizin güçlü desteğiyle geldiğimiz bu onurlu makamda, aziz şehrimiz Elazığ’ımız için inançla ve aşkla çalışmaya devam ediyor; gönül, hizmet ve eser belediyeciliği ilkesiyle şehrimizi geleceğe taşımayı sürdürüyoruz. Altyapıdan üstyapıya, kültürden sanata, ulaşıma kadar her alanda hemşehrilerimizin hak ettiği hizmetleri hayata geçirmeye devam ederken, spora ve sporcuya gereken önemi ve desteği veriyoruz. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi olarak önemli bir organizasyon daha gerçekleştirecek olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. 28 Ekim ve 2 Kasım tarihleri arasında “Cumhuriyetimizin 100. Yılı” ve “Türkiye Yüzyılı” teması ile Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde Elazığ Belediyesi Uluslararası Yüzyılın Hamlesi Satranç Turnuvası düzenlenecek. Bu tür uluslararası organizasyonlar şehirlere önemli katkılar sağlamaktadır. Bu turnuva aziz şehrimiz Elazığ’a; tanıtım, ekonomi ve sosyal katkı noktasında önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu önemli organizasyonun aziz şehrimiz Elazığ’ımıza hayırlı olmasını dileyerek, kıymetli hemşehrilerimizi turnuvaya davet ediyoruz.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN