Elazığ Belediyesi Geri Dönüşüm Çalışmalarını Sürdürüyor

'Tekstil Kumbaraları' İle Tonlarca Atık Giysi Geri Dönüşüme Kazandırılacak

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefiyle geri dönüşüm yelpazesini her geçen gün genişleten Elazığ Belediyesi, bu kapsamda kâğıt, plastik, cam, kompozit, elektronik eşya, pil, bitkisel yağ, araç lastiği ve tekstil ürünleri gibi birçok alanda geri dönüşümler yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor.

200 FARKLI NOKTAYA TEKSTİL KUMBARASI YERLEŞTİRİLDİ

Bu doğrultuda Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında şehir genelindeki muhtelif noktalara 200 adet Tekstil Kumbarası yerleştirdi. Her mahallede bir veya daha fazla olacak şekilde yerleştirilen bu kumbaralara, vatandaşlarımız kullanmadıkları giysi, ayakkabı, kemer, perde, çanta, battaniye ve pelüş gibi kumaş malzemeden oluşan ürünleri bırakarak geri dönüşüme katkı sunabilecekler.

AMAÇ VATANDAŞLARI GERİ DÖNÜŞÜM SÜRECİNE DÂHİL ETMEK

Konuyla ilgili Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada;

vatandaşların, kullanmadıkları tekstil atıklarını Belediye tarafından her mahalleye konuşlandırılan tekstil kumbaralarına bırakarak hem geri dönüşüm sürecine kolaylık sağlayacakları hem de milli ekonomiye katkı sunacakları belirtildi. Önemli bir kısmının yalıtım ve izolasyon malzemesi olarak geri dönüştürüldüğü tekstil atıklarının, vatandaşlarımız tarafından belirlenen noktalara bırakıldıktan sonra Belediye ekipleri tarafından düzenli olarak toplanacağı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN