Elazığ Belediyesi Kurban Bayramı Hazırlıklarını Tamamladı

Elazığ Belediyesi, 9 Temmuz Cumartesi günü başlayacak Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri, halk sağlığının korunması, çevresel kirliliğin oluşmaması amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi 153 Beyaz Masa, 185 Su Arıza, 110 İtfaiye, 188 Ücretsiz Cenaze Hizmetleri ve Zabıta birimi nöbetçi ekipleriyle bayram süresince vatandaşlara kesintisiz hizmet sunacak. Bayram süresince ulaşım hizmetleri de ücretsiz sunulacak.

KURBAN SATIŞ VE KESİM ALANI BAYRAMA HAZIR

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından Hicret Mahallesi yeni terminal alanı yanında oluşturulan kurban satış ve kesim alanında vatandaşların ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılarak hijyenik koşullar oluşturuldu.

Mevsimsel koşullar dikkate alınarak gölgelendirme çalışmasının gerçekleştirildiği alanda zemin çalışması, kesim askı demirlerinin yerleştirilmesi, konteyner lavabolar ve banyoların kurulması, aydınlatma ve 6 adet su deposu kurulumu ile su tesisatı çalışmaları tamamlandı. Kurban kesim alanında ayrıca 86 adet hayvan padoku kuruldu.

Kurban satış ve kesim alanında düzenli olarak dezenfekte çalışması gerçekleştiren ekipler, çalışmalarına bayram süresince kesintisiz devam edecek. Kurban Bayramı süresince nöbetçi veteriner hekimler de alanda görev yapacak.

VATANDAŞA ÜCRETSİZ POŞET DAĞITIMI

Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından çevre kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşların kurbanlık et ve sakatatlarını muhafaza edebilmesi için kurban satış ve kesim alanında ücretsiz kurban poşeti dağıtımı gerçekleştirilecek. BELİRLENEN ALAN DIŞINDA KESİM YAPILMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Elazığ Belediyesi tarafından oluşturulan kurban satış ve kesim alanı dışında kamusal alanlarda kurban kesimine izin verilmeyecek. Park, bahçe, cadde, sokak, bina önleri, meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kesim yapanlara ve kesime uygun alanlarda gerekli önlemleri almayanlara idari para cezası uygulanacak.

OTOBÜS SEFERLERİ ÜCRETSİZ

Elazığ Belediyesi toplu taşıma araçları, dört günlük bayram süresince ücretsiz ulaşım hizmeti sunacak. Yapılan düzenleme doğrultusunda bayramın 1. günü saat 10.00’dan itibaren, 2. günü 09.00’dan itibaren, 3. günü saat 08.00’den itibaren, 4. günü ise 07.00’den itibaren başlayacak ulaşım seferleriyle ücretsiz ulaşım hizmeti sunulacak. Ayrıca arife günü de Harput, Asri ve Gülmez mezarlık alanlarına ulaşım hizmeti ücretsiz sunulacak.

ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİNİ ARALIKSIZ SÜRDÜRECEK

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından halk sağlığının korunması amacı doğrultusunda bayram öncesi şekerleme, unlu mamul üretimi yapan imalathaneler ile satış noktaları başta olmak üzere gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik bir dizi denetim gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca bayram süresince de herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için özellikle kurban satış ve kesim noktalarında denetimlerine devam edecekler.

ŞEHİR GENELİNDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Kurban Bayramı öncesinde rutin temizlik hizmetlerine ek olarak tüm mahallelerde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Şehir giriş ve çıkış noktalarından başlanarak ana arterlerde yıkama çalışması gerçekleştiren ekipler tarafından otobüs durakları, çeşme gibi vatandaşların ortak kullanım alanlarında da buharlı temizlik araçlarıyla hijyen sağlandı. Ekipler ayrıca Elazığ Belediyesi kurban satış ve kesim alanı ile Hayvan Borsası çevresinde de kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Bayram süresince hizmetlerini aralıksız sürdürecek olan ekipler özellikle kurban kesim noktalarında yoğunlaşarak bayram ve bayram sonrasında gerekli tüm çalışmaları yaparak çevresel kirliliğin önüne geçecek.

İBADETHANELERDE BAYRAM HAZIRLIĞI

Bayram öncesinde yoğun bir çalışma temposuyla şehrin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ibadethanelerde halı yıkama ve temizlik çalışması gerçekleştirdi. Ayrıca her bayram olduğu gibi Harput’ta bulunan türbelerde de bayram öncesi temizliği gerçekleştirildikten sonra türbeler gül suyu ile yıkandı.

MEZARLIK ALANLARI BAYRAMA HAZIR

Elazığ Belediyesi tarafından, Kurban Bayramı öncesinde mezarlık alanlarında kapsamlı bir çevre düzenleme ve temizlik çalışması gerçekleştirildi. Mezarlık İşleri Müdürlüğü tarafından her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesinde de Harput, Asri, Gülmez ve mahalle mezarlıklarında detaylı temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirildi.

HAYIR ÇARŞISI YİNE PAYLAŞMANIN ADRESİ OLACAK

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, vatandaşların kurban bağışı hisselerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırarak bu bayramda da bayram sevincinin geniş kitlelerle paylaşılmasına vesile olacak.

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı aracılığıyla kurban bağışı hisselerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen vatandaşlar, kurban hisselerini bizzat Hayır Çarşısı'na ulaştırabilecekleri gibi bağışlar Hayır Çarşısı ekipleri tarafından adreslerinden de alınabilinecek. Kurban hisse bağışında bulunmak isteyen vatandaşların (424)225 19 21 ve 153 Beyaz Masa hattı ile irtibat sağlamaları yeterli olacak. Hayır Çarşısı ekipleri, bağışta bulunmak isteyen vatandaşların adreslerine ulaşarak makbuz karşılığında bağışları toplayacak. Toplanan kurban bağış hisseleri, hijyen koşulları çerçevesinde paketlenerek belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılacak.

BAYRAM KONSERLERİ

Elazığ Belediyesi tarafından organize edilecek bayram konserleriyle bayram sevinci geniş kitlelerle buluşturulacak. Kültür Park Amfitiyatro’da bayram süresince düzenlenecek konserler,  saat 21.00’de başlayacak.

Konser programında; 09 Temmuz Cumartesi günü EFTUD musiki ekibi,

10 Temmuz Pazar günü Çayda Çıra Musiki Derneği musiki ekibi,

11 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Musiki Derneği musiki ekibi Elazığlılarla buluşacak.

12 Temmuz Salı günü ise Elazığ Kültür ve Musiki Derneği iş birliğiyle düzenlenecek programda Zülfü Demirtaş muhteşem bir konserle sevenleriyle buluşacak.

BAYRAM SÜRESİNCE KESİNTİSİZ HİZMET

Öte yandan 153 Beyaz Masa, 185 Su Arıza, 110 İtfaiye, 188 Ücretsiz Cenaze Hizmetleri ve Zabıta birimi, nöbetçi ekipleriyle bayram süresince vatandaşlara kesintisiz hizmet sunacak.

Elazığ Belediyesi kartlı su sayacı aboneleri, tatil süresince 08.00-17.00 saatleri arasında Belediye İş Merkezi’nde bulunan veznelerden su kontörü yükleyebilecekler.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN