Elazığ Belediyesi, Mahalli Müziğimizin Usta İsmi Nihat Kazezoğlu'na Vefa Programı Düzenledi

Elazığ Belediyesi, 'Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer' programları kapsamında mahalli müziğimizin usta ismi, kaynak kişisi ve halk oyunları bilirkişisi Nihat Kazezoğlu'na vefa etkinliği düzenledi.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Çaydaçıra Musiki Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği program, Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ, mahalli müzik sanatçısı-kaynak kişi Nihat Kazezoğlu, STK Temsilcileri, üstadın ailesi ve sevenleri katıldı.

Moderatörlüğünü Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ’ın gerçekleştirdiği programda, sinevizyon gösteriminin ardından en yakınları ustayı ve ustanın mahalli müziğimize kattıklarını anlattı. Programda daha sonra Çaydaçıra Musiki Derneği üyeleri ve kürsübaşı ekibi tarafından yöresel eserler seslendirildi.

 “AMAÇ YENİ NESİLLERE TANITMAK”

Programda konuşan Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, yıllarca Elazığ ve Harput müziğine gönül vermiş mahalli müziğimizin çınarlarına, hak ettiği değeri göstermek amacıyla düzenlenen vefa programının asıl amacının üstadı yeni nesillere tanıtmak olduğunu kaydetti. Edebiyat, müzik, spor ve bilim alanında başarılı olmuş kişileri vatandaşlarımız ile bir araya getirerek sosyal ve kültürel açıdan farklı etkinliklere imza attıklarını kaydeden Bilginoğlu, programların devam edeceğini kaydetti.

Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ ise, “Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’na Elazığ musikisine ve kültürüne sahip çıktığı için çok teşekkür ederim. Herkesin destek ve katkıları ile daha nice büyüklerimize anma ve vefa programları gerçekleştireceğiz. Programda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN