ELAZIĞ BELEDİYESİ TARAFINDAN İNŞA EDİLEN OKULDA SONA YAKLAŞILIYOR

Elazığ Belediyesi'nin, Elazığ Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında imzaladığı protokol doğrultusunda başlattığı ortaokul inşasında sona yaklaşılırken, Öğretmenevi'nin Millet Kıraathanesi'ne dönüştürülmesine ilişkin restorasyon projesi de tamamlandı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın gençliğe ve eğitime desteği sürüyor. Geçtiğimiz yıl Elazığ Belediyesi, Elazığ Valiliği ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü arasında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Dr. Kadir Gökalp Anaokulu'nun içerisinde bulunan alanın meydan ve yer altı otopark alanı kapsamına alınması, tarihi Öğretmenevi'nin Elazığ Belediyesi'ne tahsis edilmesine karşılık imzalanan protokol doğrultusunda Güneykent Mahallesi’nde yapılacak olan 16 derslikli ortaokul inşası sürüyor.
Toplam 13 bin 229 metrekare alan üzerinde 3 bin 227 metrekare kapalı alana sahip okul; bodrum artı, zemin artı iki kat olarak projelendirildi. 16 derslikli ve 480 öğrenci kapasiteli okul bünyesinde; ana sınıfı, fen dersliği, resim ve müzik dersliği, beden eğitimi salonu, kütüphane, çok amaçlı salon, idare birimi, rehberlik servisi, öğrenci kantini ve mescitler yer alacak. Okul inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. 
ŞEHİR YENİ BİR DEĞER DAHA KAZANACAK
Belediyecilik hizmetleriyle şehirde birçok ilke imza atan Başkan Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan Millet Kıraathanesi Projesi, sosyo-kültürel belediyecilik çalışmalarının özel bir örneği olarak hayata geçecek.  
Şehrin en merkezi konumunda yer alan, Cumhuriyet Dönemi’nin önemli mimari eserlerinden biri olarak 1933 yılından itibaren eğitim kurumu olarak hizmet veren tarihi Öğretmenevi, restorasyon çalışmaları sonucu kazanacağı fonksiyonla şehrin gözde mekanları arasında yerini alacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN