Elazığ Belediyesi Üretiyor, Dikiyor, Kent Estetiğine Değer Kazandırıyor

'Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Üretim' hedefiyle hizmetlerine devam eden Elazığ Belediyesi'nin hayata geçirdiği ve bölge çiftçisi ile bölge tarımına önemli katkılar sunan Cip Jeotermal Sera Sahası'nda tohumdan üretimi yapılan ve renklerin farklı tonlarından oluşan mevsimlik çiçekler toprakla buluşturuluyor, kent estetiğine değer kazandırılıyor.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Üreten belediyecilik ilkesiyle hizmetlerini sürdüren Elazığ Belediyesi, faaliyete başladığı günden itibaren bölge çiftçisine katkı sunan Cip Jeotermal Sera Sahası’nda yetiştirilen çiçekler, şehir genelinde toprakla buluşturuyor.
 “Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Üretim” hedefiyle gerçekleştirilen tohumdan üretimin ardından elde edilen çiçeklerin, Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, şehrin muhtelif yerlerine dikimleri yapılıyor.

TOPLAM 225 BİN ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK TOPRAKLA BULUŞTURULUYOR
Havaların ısınması ile başlanan dikim çalışmaları kapsamında kadife, petunya, cinye, ateş çiçeği, sardunya, horoz ibiği ve papatyadan oluşan toplam 225 bin adet mevsimlik çiçek, şehir genelindeki ana arterler üzerinde bulunan kavşak, refüj ve park alanlarına görsel bir cazibe kazandırıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN