Elazığ Milletvekilleri Açıkkapı ve Nazırlı'dan Maden Kazasıyla İlgili Ortak Açıklama

Elazığ Palu , Kayaönü köyündeki özel bir işletmeye ait maden ocağında meydana gelen çökme Türkiye'nin yüreklerini ağzına getirirken, olayın meydana geldiği ilk andan son işçinin kurtarılması sürecine kadar sürecin titizlikle yönetilmesi ve yanlış bilgilendirmelerin önüne geçilmesi büyük takdir topladı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Çökmenin meydana geldiği andan itibaren bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekipleri , yoğun ve dikkatli çalışmalar neticesinde maden işçilerini enkaz altından kurtarırken; hayati tehlikeleri bulunmayan işçiler daha sonra sağlık ekiplerince Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi ve  Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar. 

TBMM'deki yasama faaliyetleri için Ankara'ya dönen Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Rıdvan Nazırlı, Maden kazası ve  işçilerin sağlık durumlarıyla ilgili parlamentoda basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. 

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunun altını çizen AK Parti Elazığ Milletvekilleri , enkaz altından kurtarılan 4 işçi ve ailelerini ziyaret ettiklerini hatırlatarak , doktorlar ve personelden işçilerin durumlarıyla ilgili bilgi aldıklarını aktardılar. Arama kurtarma ekiplerine özverili çalışmaları için ayrıca teşekkür eden Elazığ Milletvekilleri, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, konuyu yakinen takip edeceklerini belirttiler.

TBMM'deki yasama faaliyetlerinin ise bu hafta sona ermesi, meclisin seçim sonuna kadar tatil edilmesi bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN