ELAZIĞ TSO'DA YÜZ AKIYLA BAŞARI DOLU VE BİR YIL

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, göreve gelmesinin ardından geçen bir yıl süre içerisinde hizmette birinci yılında hayata geçirdikleri projelerini kamuoyuyla paylaştı.

PAYLAŞ
Harput Sancak Haber - Harput Sancak Haber

Ticaret Odası Murat Zorluoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen “Hizmette 1. Yıl”  toplantısına, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komite Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Başkan ve üyeleri katıldı.

KARATAŞ: “ ELAZIĞ TSO,  ŞEHRİN ÖNCÜ VE BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜDÜR”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Elazığ’ı kalkındırma ve büyütmeye azmetmiş, bunun için her türlü fedakârlığı yaparak bu yola baş koymuş ekibin bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde birçok başarıya imza attığı ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş şunları söyledi:
“Şehrin öncü gücü gördüğümüz, şehrin lokomotifi gördüğümüz ve şehrin ekonomik ve sosyal hayatının en önemli aktörü gördüğümüz Elâzığ Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde hep birlikte gösterdiniz  cesur ve kararlı duruşla, bu şehir için atılması gereken adımları attık.
Şehrimizin gelişimi noktasında sizlerden ve paydaşlarımızdan aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içerisinde yol yürüdük. Zorlukların ve imkânsızların durduramadığı güçlü ve heyecanlı bir ekiple çalışıyoruz.
Şehirle ilgili olumsuzluklar karşısında tepkisini ortaya koyan  irade ve gücü temsil eden bir kurumun üyesi olmak ve bunu hayat felsefesi haline getiren Sayın İdris Alan Başkanımızın ekibinde ve yanında yer almak, hepimiz için de onur ve mutluluk kaynağıdır. Bir yıl içinde hayata geçirdiğimiz tüm hizmetlerde siz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin önemli  katkısı emeği ve desteği var. Sizlerin görüş ve önerileri, bizim rehberimiz ve yol gösterimiz oldu. 
6. bölge teşvik avantajlarının şehrin ekonomik dünyası kadar sosyal hayata katkısını görüyoruz. 
İstihdamın artması sonucu Elâzığ insanımızın daha çok kazanması ve satın alma gücünün artması, yaşam standartlarını yükselttiği gibi sosyal ve kültürel hayatımızda da önemli gelişmelerin yaşanmasına sebep oldu. Elazığ, dünden çok daha iyi noktada. Yarınlarda ise bugünden çok daha ileri noktalarda olacaktır.” Dedi.
BİR YILLIK ÇALIŞMALAR SİNEVİZYON EŞLİĞİNDE SUNULDU
Meclis Başkanı Sedat Karataş’ın konuşmasının ardından Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının 2022-2023 dönemine ait bir yıllık çalışmaları sinevizyon eşliğinde sunuldu.
Sunumda yer alan ve Başkan Alan’ın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen toplantıda dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a teşvik yasasından Elazığ’ın da faydalanması gerektiğine yönelik cesur çıkışının yer aldığı  konuşması salonda büyük alkış aldı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Elazığ’ın teşvik kapsamına alınmasının tek aktörünün Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan olduğu cümlelerinin de yer aldığı sunumda, bir yıl içinde yapılan çalışmalar kronolojik sırayla anlatıldı.
ALAN: “BİZE GÜVENENLERİ MAHCUP ETMEDİK”
Bir yıl önce, kendilerine güvenen, inanan ve “birlikte başaracağız”  ilkesine dört elle sarılan yol arkadaşları ile çıktıkları yolda birçok hizmete imza attıklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 1884 yılında ülkemizde beşinci olarak kurulan ve bugün 8 bini aşkın üyesiyle köklü bir kurumun çatısı altında aynı hedefe koşmanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Ticaret ve Sanayi Odası gibi güzide bir kurumdaki başkanlık görevi ve bu görevde gerçekleştirdikleri hizmetleri, yönetim kurulu ve üyelerden aldığı güç ve destekle hayata geçtiğini ifade eden Başkan Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Biz bilir ve inanırız ki, akıp giden hayat kadar, görevler de geçicidir, fanidir ve bir gün son bulacaktır. Bizler makamlardan güç alan, makamların gölgesinde öne çıkanlardan olmadık, olmayacağız. Biz makamlara değer ve anlam katan, gerçekleştirdiğimiz hizmetlerle makamları daha güçlü ve etkin kılıp yücelten bir anlayışın mensuplarıyız. Asıl olan, bulunduğunuz görevde iz bırakmak, eser bırakmak ve bunu şehir tarihine altın harflerle yazdırmaktır. Benim bu görevde tek amacım ve hedefim, görev sürem içerisinde şehrin kalkınmasında sıçrama tahtası olacak etkili ve öncü adımları atmaktır. Bizler için, “Allah razı olsun, bu hizmet İdris Başkan’ın eseri” cümlesinden daha büyük bir paye, daha büyük bir onur ve gurur olamaz.”

BAŞKAN ALAN: “BİRİNCİ YILIMIZI BAŞI DİK, ALNI AK TAMAMLADIK”
Görevde birinci yıllarını, başı dik, alnı ak tamamladıklarını, Elazığ’ın kalkınması ve gelişmesi amacıyla bir yıl içinde çalmadıkları kapı, ziyaret etmedikleri üst düzey bürokrat kalmadığını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Elazığ’da, üyelerimizden gelen problemleri aldık ve çözümleri için yetkililere ilettik. İletmekle de kalmadık, sıkı takipçisi olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na sorunlarımızı aktardık. İlgili bakanlarımıza, ekonomi ile ilgili kurumların en üst yöneticilerine taleplerimizi ilettik. Etkili ifade tarzımız ve sorunla birlikte çözümü de teklif etmemiz, kısa sürede birçok problemin çözümünü getirdi.” Dedi.
BAŞKAN İDRİS ALAN: “ELAZIĞ’I BİR BÜTÜN OLARAK GÖRDÜK”
Elazığ’ı bir bütün olarak gördüklerini ve her alanda kalkınmasının adımlarını attıklarını, Elazığ OSB’deki üretimin artması yanında, yeni Karma OSB’lerin kurulması yönünde geçmişte attıkları güçlü adımların semeresini verdiğini ifade eden Başkan İdris Alan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
“Kovancılar, Palu ve Karakoçan ilçelerimize hitap edecek ve yaklaşık 5 bin kişilik istihdamı getirecek, Karma OSB için artık, gün sayıyoruz. Bölgede hayata geçecek Karma OSB demek,  bu ilçelerimizdeki yastık altı ya da daha çok emlak piyasasına yatırılan paraların, yatırıma dönmesi demek… Kovancılar’da 11 kuyumcu esnafımızın olması, bölgenin yatırım gücünü ve potansiyelini ortaya koyması açısından önemli bir gösterge. 6. bölge teşviklerinden faydalanarak, ilçelerinde yatırım yapmak isteyen gurbetçi hemşerilerimizin bu konudaki ilgi ve heyecanlarını görmek, bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizler, önümüzdeki günlerde Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika’da bulunan iş insanı hemşerilerimizi ziyaret etmeyi planlarken, bazı hemşerilerimiz daha atak davrandılar. Geçtiğimiz hafta Almanya’dan gelen iş insanlarımızın OSB ile ilgili bilgiler alması ve yatırım konusunda talepkâr olmaları,  bizleri mutlu etti. Bizler de Elâzığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrin yöneticileriyle önümüzdeki günlerde, Karma OSB ve 6. bölge teşviklerinin avantajlarını anlatmak için, gurbetçi hemşerilerimizi ziyaret edeceğiz.”

“ÜLKE OLARAK OLUMSUZUKLAR YAŞADIK”
2023 yılında, birçok olumsuzlukları ülke olarak hep birlikte yaşadıklarını ve bundan en çok etkilenen kesimin de ekonomi ve yatırımcılar olduğuna vurgu yapan Başkan Alan;  “Depremlerin olumsuz etkileriyle, bir dönem duraksayan ekonomimiz,  yerinde ve zamanında alınan kararlarla krizleri atlatmayı başardı. Evet, biraz tökezledik. Evet, biraz duraksadık. Ama pes etmeyip umutlarımızı hep dem diri tuttuk. 2022’nin olumsuzluklarını, 2023 yılında olumluya çevirmek için, azmettik, gayret ettik ve çok şükür başardık.” Dedi.
 
“SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak sorumluluklarının farkında olduklarını, kendilerine güvenen ve inanan yatırımcıların önündeki engelleri aşma konusunda, 2024 yılında daha güçlü ve daha kararlı bir duruş ortaya koyacaklarını dile getirerek Oda organları temsilcilerine seslenen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“2024 yılı içerinde, başta istihdam olmak üzere, ihracatımızı artırmak için, birlikte seferber olacağız. Bu konuda 4 ilkemiz ve hedefimiz var: Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat. Kim ne derse desin, kim şehrin semalarına ne kadar negatif duygular saçarsa saçsın, başarı çıtamızı sürekli yukarıya taşıyacağız. Zira biliyoruz ki,  hedefi belli, rotası belli, kendisini sürekli geliştiren iş dünyamızın yolu da bahtı da açıktır.  Sizler gibi, şehrin potansiyeline inanan, büyük ve güçlü Elazığ idealine gönül veren, vizyoner, çalışkan, millet ve memleket sevdalısı iş insanlarımız olduğu sürece, bu şehir aciz de kalmayacaktır, sahipsiz de kalmayacaktır. Şehrin sahibi de gücü de biziz,  şehrin sahibi sizlersiniz. Elazığ’ı geleceğe taşıyacak ruh burada. Elazığ’ı üretimde öncü ve lider yapacak kadro burada. Sadece ekonomi ve üretimde değil, depremlerde olduğu gibi, mazlum ve mağdurlara yardım elini uzatan merhamet elçileri burada.” 
“BÜYÜK VE GÜÇLÜ ELAZIĞ İDEALİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”

Büyük ve güçlü Elazığ idealine sahip çıkan Oda üyeleriyle, 2014 yılında da ortak akılla hareket ederek sorunları dirayetle çözeceklerini, bu amaçla iş dünyası,  sivil toplum ve siyaset kurumuyla el ve gönül birliğiyle, geleceğin Elazığ’ını birlikte inşa edeceklerini ifade eden Başkan İdris Alan konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Her bir arkadaşımın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hedeflerimize ulaşmamız noktasında, üzerlerine düşen görevleri en güzel şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Emeğiniz, gayretiniz, desteğiniz ve vefanız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ve ben sizlerin desteğine güveniyorum. Toplantımıza katıldığınız, Ticaret ve Sanayi Odası büyük ailesinin bir ferdi olarak, çalışmalarımıza verdiğiniz katkılardan dolayı, sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Dolu dolu bir yıl geçirmemizde emeği, alın teri ve katkısı olan her bir üyemizi yürekten kutluyorum. 2024 yılının ülkemize, şehrimize, odamıza, siz değerli üyelerimize, sağlık, mutluluk ve daha çok üretim getirmesini diliyorum”
Konuşmaların ardından Elazığ ve Ticaret Odası bünyesinde bulunan 14 sektörde faaliyet gösteren Meslek Komite Üyelerine  bir yıl içerinde gösterdikleri çalışmalardan dolayı plaket takdim edildi. Program, toplu resim çekilmesiyle son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN